GO Pantelej podelila industrijsku so školama i mesnim zajednicama

NIŠ
Gradska opština Pantelej, u saradnji sa JKP „Mediana“, obezbedila je potrebne količine industrijske soli koje su namenjene školama i mesnim zajednicama sa seoskih sredina.  Prvi kontingent je 50 džakova, a drugim kontingentom će biti obuhvaćene stambene zajednice sa gradskog područja, o čemu će zainteresovani građani biti blagovremeno obavešteni.

 „Sa prvim snežnim danima već su krenuli zahtevi od škola, pogotovo iz mesnih zajednica sa seoskog područja. Imamo 12 sela na teritoriji naše Gradske opštine. S obzirom na to da je najavljeno pogoršavanje vremena za narednu nedelju želimo da ljudima, kao i uvek, izađemo u susret da dobiju određenu količinu industrijske soli“, rekla je predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković, i dodala da će ova akcija biti nastavljena sve dok bude bilo potrebe u toku zimskih meseci.

                                 Nenad Stanković, gradski većnik, koji je zadužen za vanredne situacije, navodi da se za vikend očekuju snežne padavine i da je Operativni štab zimske službe spreman. On dodaje da svake zime najviše problema sa ledom bude u širem centru grada, te da će službe biti ažurnije kada je taj deo grada u pitanju.

                                Vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović poručuje da su spremni za padavine, i ako bude potrebe biće i ručnog uklanjanja snega sa javnih površina.

                                  „Zimska služba JKP „Mediana“ je u potpunosti spremna za padavine koje očekujemo naredne nedelje. Raspolažemo sa 18 vozila u zimskoj službi, od toga sedam dežura 24 sata. Na pojavu i najmanjeg snega, naša vozila se nađu na ulici. Ulice se čiste prema stepenima prioriteta i obezbeđena je dovoljna količina soli. Na stanju se trenutno nalazi oko 2.000 tona i 1.600 kilograma kalcijum-hlorida koji se takođe posipa. Pored mehaničkog uklanjanja snega, pristupićemo se i ručnom uklanjanju snega sa svih javnih površina, trgova, mostova i parkova, za šta je opredeljeno oko 100 radnika, tri bacača snega koji će se po potrebi naći na ulici“, poručio je Mihajlović.

                               Sva lica su u obavezi od očiste sneg i led ispred svojih radnji i stambenih objekata. Komunalna milicija će u prvom naletu upozoravati građane da očiste sneg i led, ako ne očiste slede kazne.

                                Kazne za neočišćen sneg i led su 6.000 dinara za fizičko lice, 20.000 za preduzetnika i 60.000 za pravno lice i 6.000 za odgovorno lice u pravnom licu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare