Glumica Mirjana Đorđević nagrađena u Podgorici za ulogu male Ide

NIŠ

Na završenom Osmom međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici stručni žiri u sastavu – dramaturg Goran Bulajić iz Crne Gore, zamenik ministra kulture Republike Severne Makedonije Vladimir Lazovski i direktorka Pozorišta za decu Kragujevac i Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“ Jelena Stojanović-Patrnogić,  dodelio je nagradu za glumačko majstorstvo za ulogu Ide glumici Mirjani Đorđević.

 Ovo je treći put da je Mirjani Đorđević dodeljena glumačka nagrada za ulogu Ide. Prethodne su joj dodeljene na Festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ u Užicu i Susretima profesionlanih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu.

Pored Mirjane Đorđević, u predstavi igraju Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković, a režiju potpisuje Marija Krstić.

“Sala Kultuno-informativnog centra „Budo Tomović“ u Podgorici bila je mala da primi sve one koji su želeli da gledaju predstavu „Cveće male Ide“ iako je izvedena dva puta. Više od hiljadu mališana i roditelja gledalo je priču o djevojčici Idi koja uz strica Zokija, baka Vericu, mama Ružicu, bašetnskog patuljka i baštensko cveće uči da prihvati radost deljenja i novog člana porodice – malog brata”, saopštavaju iz niškog Pozorišta lutaka.

Pesma, igra, smeh, zastavice i aplauzi obeleželi su oba izvođenja, a brojni maleni gledaoci su želeli da se fotografišu sa Idom i glumicom Mirjanom Đorđević.

Na festivalu u Podgorici učestvovala su pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Španije, Italije i Srbije. Po rečima direktora festivala Davora Dragojevća, glavna vodilja u organizaciji festivala i ove godine je kvalitet predstava, uz nastojanje da se prikaže potpuno različit tematski pristup predstavama, od grčke mitologije do savremenih kompjuterskih tehnologija, a kada je reč o tehnologiji lutkarstva, od platna kao lutke do marionete.

Festival se održao pod sloganom „Već u srcu“.

Gran-pri festivala je pripao predstavi „Vanda Lavanda“ iz Hrvatske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare