Glumci Akademskog pozorišta SKC u humanitarnoj akciji

NIŠ

Glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš i predškolci OŠ „Učitelj Tasa“ sinoć su, zajedno sa Nišlijama, iz Pozorišta lutaka uspeli da prenesu poruku humanosti i ljubavi.

Kupovinom karata za predstavu i donacijama, za udruženje osoba sa invaliditetom „Iz kruga“, prikupljena je 31.000 dinara.

Humanitarna predstava „Mamin dašak u svemiru“ sinoć je odigrana povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

„Želeli smo da se pridružimo obeležavanju ovog dana i da im pošaljemo ljubav i podršku. Studentski kultuni centar je izuzetno aktivan u podizanju društevene svesti i odgovornosti, trudimo se da pomognemo civilnim društvima i omladinskim udruženjima prikupljanjem sredstava kada je to potrebno“, navela je direktorka Studentskog kulturnog centra Niš Dragana Petković.

Veče je otvorio hor predškolaca Osnovne škole „Učitelj Tasa“, a potom su na scenu izašli i glumci Akademskog pozorišta. Pesmom mališana i samom predstavom „Mamin dašak u svemiru“, i pevači i glumci želeli su da skrenu pažnju na to koliko je humanost važna.

Na samom ulazu bila je postavljena kutija za dobrovoljne priloge, a zajedno sa prihodom od prodatih karata prikupljena je 31.000 dinara. Kao što smo i najavili, sav novac namenjen je udruženju osoba sa invaliditetom „Iz kruga“, a predsednica ovog udruženja Jasmina Barać Perović se posle predstave pridružila glumcima na sceni i zahvalila Studentskom kulturnom centru i svim Nišlijama koje su na bilo koji način učestvovale i bile humane.

Podsetimo, predstava „Mamin dašak u svemiru“, koju je publika sinoć imala priliku da vidi, je za nepuna dva meseca izvođenja na festivalima u Srbiji osvojila čak deset nagrada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare