Glumac Slavko Štimac ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”

NIŠ

Glumac Slavko Štimac ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo “Pavle Vuisić”, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Kako je navedeno, odluku je doneo Stručni žiri koga je imenovalo predsedništvo UFGS, koje je suorganizator “Filmskih susreta“, a nagrada se sastoji od plakete sa likom Vuisića, delo vajara Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Nagrada “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu, televiziji i sličnim medijima tradicionalno se uručuje na svečanom otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu, kaže se u saopštenju.

“Filmski susreti” biće održani od 20. do 26. avgusta na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

Štimac je karijeru počeo kao dete glumac u ostvarenjima “Vuk samotnjak” (1972), “Zimovanje u Jakobsfeldu” (1975), “Salaš u malom ritu” (1976) i “Vlak u snijegu” (1976), a stigao je i do kultnog ratnog ostvarenja američkog reditelja Sema Pekinpoa “Gvozdeni krst” (1977). Štimac je, između ostalog, igrao i u “Specijalnom vaspitanju” (1977), “Varljivom letu” (1984) i “Andergraund” (1995). Sa velikanom našeg glumišta Vujisićem (1926-1988) Štimac je igrao u filmovima “Tigar” (1978), “Pakleni otok” (1979), kultnom “Ko to tamo peva” (1980) i “Sjećaš li se Doli Bel” Emira Kusturice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare