Glavni tehničar vranjske bolnice verbalno napao dr Mirjanu Ilić Stošić zbog njene stranačke pripadnosti a danas joj mužu uručili rešenje o promeni radnog mesta

VRANJE

U Vranju se već tri dana priča o događaju koji se, 11. novembra,  zbio na Odeljenju oftalmologiji Opšte bolnice Zdravstvenog centra kada je verbalno napadnuta dr Mirjana Ilić Stošić koja je tog dana dežurala i bila jedini lekar na odeljenju.

Dr Ilić Stošić je izjavila za JUGpress da je toga dana dežurala na svom odeljenju kada su u prostorije gde je radila „ušla dva čoveka u civilnim odelima, bez belih mantila i maski, ne poštujući bilo kakve propise niti epidemiološke mere na odeljenju gde su hospitalizovani pacijenti“.

„Jedan od njih je glavni tehničar vranjske bolnice, član i aktivista Srpske napredne stranke, koji se neprimereno i bahato ponašao, vikao i vređao. Spominjao je moju stranačku opredeljenost i u negativnom kontekstu Dragana Đilasa predsednika stranke čiji sam član. Upozorila sam ga na njegovo neprimereno ponašanje i rekala da svako ko dođe na odeljenje mora poštovati kućni red bolnice, da je svojim ponašanjem ugrozio zdravlje ležećih  pacijenata i da njegova bahatost ne može biti tolerisana, što je dotičnog još više razgnevilo i krenuo je u nove napade. Ovaj događaj je uznemirio pacijente“, rekla je dr Ilić Stošić.

Ona je dodala da je o tome odmah obavestila direktorku Zdravstvenog centra koja je rekla da će biti formirana komisija koja će ispitati slučaj.

Na kraju je dr Ilić Stošić završila na Prijemno-trijažnom odeljenju, a potom i na Internom, gde joj je zbog srčanih smetnji ukazana pomoć.

Doktorka kaže da je danas podnela prijavu i inicijativu za pokretanje disciplinkskog postupka protiv glavnog tehničara bolnice. Tvrdi da je sve to politički motivisano s obzirom da je ona predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Vranju.

 Doktorka Ilić Stošić na kraju kaže da iza svega stoji politika, jer je danas meta njihovog napada bio njen suprug kome je uručeno rešenje o promeni radnog mesta, uz kako je navela, „maksimalnu degradaciju“.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pomocnik Bob
Pomocnik Bob
3 godine pre

Pa kako drugacije? U njihovoj glavi ne postoje protivnici, neistomisljenici, nego samo neprijatelji.

Raca
Raca
3 godine pre
Odgovori  Pomocnik Bob

Isto kao i kod njihovih prethodnika. Ex gradonačelnik je sve vreme mandata debiloidno delio ljude na “naše” i “njihove”.
Zanimljivo je da je u ” njihove” ubrajao i leskovčane koji nisu članovi neke stranke. Ladno ih je mogao deliti na DS i neDS građane.
Bruka jedna od gradonačelnika, isto ko ovaj.

Pomocnik Bob
Pomocnik Bob
3 godine pre
Odgovori  Raca

Da, u pravu ste. Prethodni su i zapoceli tu podelu ovi je samo produbljuju.

Raca
Raca
3 godine pre
Odgovori  Pomocnik Bob

Ovi su nastavili gde su oni stali, a većina nas bi trebala da ima dovoljno životnog iskustva da se u ovakvim situacijama ne stavlja ni na jednu ni na drugu stranu. Nit su oni pošteni što su kao neka obozicija, niti je tehničar nečovek jer je vlast. Zajedničko im je da su na budžetu, da ih mi plaćamo.