Glasačka mesta u Vranju otvorena na vreme

VRANJE

Na području Grada Vranja biračka mesta su otvorena na vreme. Izostaje informacija o glasačkim mestima u Starom Glogu, Oštroj Glavi i selu Koćura, jer nije uspostavljena telefonska komunikacija sa njima, kaže predsednik Gradske izborne komisije u Vranju Stojan Ilić

„Na teritoriji Grada Vranja, uključujući Gradsku opštinu Vranjska Banja, svih 106 glasačkih mesta otvoreno je na vreme, kao i posebno glasačko mesto u Okružnom zatvoru u Vranju. Građani će moći da iskoriste svoje pravo do 20 časova. Ono što treba reći je da je odlukom privremenih kosovskih organa onemogućeno Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju na referendumu, tako da je odlukom Republičke izborne komisije omogućeno da ovi glasači svoje pravo iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije, među kojima je i Vranje. Glasači sa područja opština Vitina, Kosovska Kamenica, Gnjilane i Novo Brdo u Vranju će glasati na osam biračkih mesta“, rekao je Ilić.

Na teritoriji Grada Vranja ukupno je 69.173 glasača i 43 koji će glasati u Okružnom zatvoru u Vranju

U Srbiji se danas održava republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije. Građani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju: „Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“, zaokruživanjem reči: „da” ili „ne”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare