GIZ pomaže mlade pčelare u Medvedji

MEDVEDJA

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ  donirala je opremu pčelarskom udruženju “Apis”  preko projekta  Podsticanje zapošljavanja mladih.

Članovi pčelarskog udruženja “Apis” su, osim savremene pčelarske opreme, u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih, dobili i 50 košnica na osnovu Javnog poziva za podršku mladim pčelarim.

Podržana je i inicijativa mladih pčelara u Medveđi da formiraju novo, mlado udruženje koje če sa novom opremom i planiranim stručnim obukama motivisati i druge mlade ljude, na terotorioji ove opštine , ostale mlade na teritoriji opštine Medveđa da se priključe udruženju i iskoriste benefite udruživanja.

Predsednik udruženja „Apis“, Miloš Jović izrazio je duboku zahvalnost na donaciji Nemačkoj organizaciji GIZ i opštini Medveđa na ustupljenoj prostoriji u kojoj će narednih godinu dana moći da obavljaju obuke.

Članovi ovog udruženja dobili su električne ručne centrifuge za vrcanje meda, mlin za šećer, topionik voska sa presom, duplikator, odnosno, mašinu koja izdvaja fruktozu da bi se dobio čist med, kao i homogenizator i lap-top.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare