Gimnazijalcima donacija od 200.000 dinara za foto sekciju

NIŠ-VRANJE

 Kompanija Leon konditors iz Vranja koja otvara svoj novi prodajni objekat u Nišu donirala  je Gimnaziji „Svetozar Marković“  komjutersku opremu i foto aparate u vrednosti od 200.000 dinara u znak strateškog prijateljstva za sada i u budućnosti. To je  dobar primer svima kako kompanije treba da se odnose prema obrazovnim ustanovama, kaže direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ Marjan Mišić. Donacija je školi uručena na tradicionalnom koncertu „Na mladima svet ostaje“ koji se održava svake godine u vreme novogodišnjih praznika.

             „Oprema koju smo dobili školi, a u prvom redu učenicima, značiće puno“, dodaje direktor Mišić. „U školi postoji Foto sekcija i verujem da smo jedina škola u Srbiji koja za važne događaje koje organizuje ne angažuje profesionalne fotografe. Umesto njih sva dešavanja fotoaparatima beleže sami učenici koji su prošli odgovarajuće obuke za to. Na taj način oni postaju svedoci svih događaja koji se dešavaju u školi“, ističe Marjan Mišić.

                „Gimnazija „Svetozar Marković“ je jedna od najboljih gimnazija u Srbiji i to na neki način imponuje, a sa druge strane na ovaj način želimo da pomognemo obrazovanje najmlađih Nišlija i opremu koja im je potrebna učinimo dostupnom“, kaže Ilija Stojanović, PR kompanije Leon.

               Direktor  Mišić dodaje da Gimnazija „Svetozar Marković“ sarađuje sa mnogim kompanijama u gradu.

                „Škola ima puno prijatelja, a sa kompanijama koje posluju u našem gradu najviše sarađujemo tokom organizovanja  Festivala „Nauk nije bauk“, dodaje Mišić. „Prethodnih godina, pored grada Niša, podršku za festival i njegovo organizovanje dobili smo od mnogih kompanija u gradu koje su  lokalne ali i regionalne i koje u tom festivalu prepoznaju jedan ozbiljan projekat za budućnost obrazovanja“.

               Gimnaziji „Svetozar Marković“ čiji učenici redovno osvajaju nagrade na takmičenjima, a najponosniji su na one koje stižu sa svetskih olimpijada iz matematike, fizike ili astronomije pa i drugih predmeta, svaka vrsta opreme je uvek dobro došla tako da svi  oni koji su zainteresovani mogu da pomognu doniranjem opreme.

               „Osim toga,moge od kompanija mogu da nam izađu u susret i kada su u pitanju pripreme učenika za takmičenja koje su u svakom pogledu, pa i materijalno jako zahtevne. To bi bila odlična pomoć koju bi škola znala da ceni“, kaže Mišić.

               Osim što sarađuje sa kompanijama Gimnazija „Svetozar Marković“ godinama već ostvaruje uspešnu saradnju sa niškim fakultetima.

               „Tu su  Mašinski fakultet, potom Elektronski koji je naš partner u organizaciji Festivala „Nauk nije bauk“, zatim Prirodno-matematički fakultet čiji profesori predaju našim učenicima u specijalizovanim odeljenjima. Škola na pravi način pokazuje kako jedna obrazovna institucija treba da sarađuje sa lokalnom zajednicom i da, na obostranu korist razvijamo projekte i znanja“, ističe direktor škole Marjan Mišić.

               Nedavno je uspostavljena saradnja i sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu koji je školskoj biblioteci donirao knjige iz oblasti sporta i fizičke kulture.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare