Gimnazijalci u Rusiji: Nit koja nas spaja

VRANJE

Delegacija učenika i profesora Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja koja boravi u Ruskoj Federaciji u gradu Belgorodu na Univerzitetu “V. G.Šuhov” srdačno je primljena od strane čelnika ove visoko školske ustanove, prorektora za međunarodnu saradnju, prof. dr Ruslan  V.  Lesovika, kao i dekana brojnih instituta koji ulaze u sastav ovog prestižnog univerziteta, javila je direktor vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Gimnazijalcima je predstavljen program i sadržaj  24 studijska programa koje nudi  „V. G. Šuhov“.

Vranjski gimnazijalci su imali priliku da postavljaju pitanja i dobiju detaljne informacije o obrazovanju i uslovima studiranja, kako od samih predavača, tako i od studenata koji postižu značajne rezultate.

Kao zahvalnost za topao prijem i maksimalnu posvećenost našoj delegaciji, učenici iz Vranja pripremili su program pod nazivom „Nit koja nas spaja“ u okviru manifestacije „Srpsko veče“ i tako predstavili svoju školu, tradiciju, ali i bit svoga naroda. Program je nagrađen brojnim ovacijama, a završen je zajedničkim kolom ljubavi“, kaže direktorka koja je na čelu delegacije iz Vranja.

Ona javlja i da će za nezaboravne emocije koje su kod ruskih studenata i profesora izazvali gimnazijalci Vranja, domaćini prirediti „Rusko veče“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare