Gimnazijalci osvojili drugo mesto na konkursu „Dobro došli u moju zemlju“

VRANJE

Sara Popović, Leonora Ristić i Nikola Nenkov, učenici drugog razreda razreda Ginazije „Bora Stanković“ u Vranju, uz mentorstvo Nenada Stojiljkovića, osvojili su drugo mesto u kategoriji kratki film u trajanju od dva minuta na konkursu „Dobro došli u moju zemlju“.

Konkurs je sproveden pod pokroviteljstvom UNHCR-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Šeste beogradske gimnazije i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

U ovoj kategorije konkursa pristiglo je 12 kratkih filmova iz različitih škola i gradova Republike Srbije. Prema rečima organizatora većina radova u potpunosti je odgovorila uslovima konkursa i odražava visok nivo razumevanja teme izbeglištva i neophodnosti inkluzije izbeglica.

Svečanost je održana, u utorak, 7. decembra u Svečanoj sali Šeste beogradske gimnazije, na kojoj je zahvalnice i nagrade učenicima vranjske gimnazije uručio direktor te škole Radisav Milić.

Nagrađenim učenicima zahvalila se šefica Predsedništva UNHCR u Srbiji Frančeska Boneli, koja je otvorila svečanost.

Ona je ukazala da Republika Srbija još od samog početka migrantske krize daje punu podršku obrazovanju mladih migranata u našim školama i izrazila oduševljenje za visok stepen vršnjačke empatije i razumevanje lokalnih mladih prema vršnjacima izbeglicama.

Učenici vranjske Gimnazije svake godine postižu izuzetne rezultate na mnogobrojim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

O njihovom i uspesima škole ne bi se mnogo znalo da o tome, već godinama, ne vodi računa direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković koja redovno obaveštava javnost, što je za svaku pohvalu.

U Vranju ima i drugih škola čiji su đaci uspešni u mnogim oblastima, ali se o tome ne govori van obrazovne ustanove. Veliika šteta za te mlade ljude koji nastoje da na najboji mogući način reprezentuju sebe, školu i grad u kome žive.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare