Dragan Stojković Piksi sportska ličnost godine Niša

FOTO-FUDBALSKI-SAVEZ-SRBIJE

NIŠ

Fudbalska reprezentacija Srbije nedavno je, pobedom nad Portugalom, obezbedila plasman na Svetesko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Kataru.                              

Kao posledica toga, stiglo je priznanje za Dragan Stojkovića Piksija, koji je proglašen za „Sportsku ličnost godine Niša“. Ovo je nagrada koju dodeljuje sekcija sportskih novinara iz našeg grada.

Nagrada je ustanovljena za sve one koji svojim radom i zalaganjem, bez obzira gde borave i rade, doprinose ugledu Niša, u domenu sporta.

                              Pored ove nagrade, dodeljena je i nagrada „Sportski Gran pri Niša“, koja je otišla u ruke vaterpoliste, osvajača olimpijskog zlata, Save Ranđelovića.

                            Dragan Stojković Piksi je čuveni fudbaler Radničkog, Crvene zvezde, kao i francuskog Marselja i japanske Nagoje. Trenersku karijeru je takođe započeo u ovom japanskom prvoligašu, nakon što je obavljao funkciju predsednika Crvene zvezde.

                           Sava Ranđelović je već dugogodišnji reprezentativac naše najuspešnije sportske reprezentacije ikada, a trenutno nastupa za mađarski Vašaš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare