GIK odbila 85 prigovora opozicije, pomogli NADA i Zavetnici

BEOGRAD

Gradska izborna komisija (GIK) večeras je kao neosnovane odbila prigovore opozicionih koalicija na glasanje za odbornike Skupštine grada na izborima održanim 3. aprila, saopšteno je posle 24. sedncie GIK.

Odbjeno je 85 prigovora koje su su podneli Koalicija Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, Grupa građana Moramo – Za dobar grad – Ne davimo Beograd – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Izbor za našu opštinu –
Platforma Solidarnost – Forum Roma Srbije, kao i Koalicija Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Odbijen je i prigovor Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda na rad predsednika Gradske izborne komisije zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja na izbornima za odbornike Skupštine grada.

Gradska izborna komisija večeras je održala i 25. sednicu na kojoj je usvojeno rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

Ponavlja se glasanje na biračkom mestu broj 49 (OŠ „Ivan Milutinović”) u Gradskoj opštini Palilula za koje je rešenjem GIK konstatovano da se rezultati glasanja ne mogu utvrditi.

Ponavlja se glasanje i na biračkim mestima na kojima je rešenjem GIK poništeno glasanje – na biračkom mestu broj 31 (OŠ „Filip Višnjić”) u Gradskoj opštini Palilula, na biračkom mestu broj 39 ( MZ „Terazije”) u Gradskoj opštini
Stari grad, kao i na biračkom mestu broj 106 ( Dom kulture Velika Moštanica – Velika sala) u Gradskoj opštini Čukarica.

Ponovno glasanje biće održano u subotu, 16. aprila 2022. godine od 7 – 20 sati. 

Na tviteru je objavljeno da su članovi GIK-a iz koalicije NADA i Zavetnici pomogli SNS-u uz pravljenju većine pri glasanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare