Grupa gradjana “Za Gornju Jablanicu” u vladajućoj koaliciji u Medvedji

MEDVEDJA

Grupa gradjana za Gornju Jablanicu novi je član vladajuće koalicije u Medvedi, rekao je danas za JUGpress šef te grupe Goran Ivanović.

Ovo  je ozvaničeno na jučerašnnjoj  sednici Skupštine opštine Medvedja.

Ivanović je  rekao  za JUGpress da je postignut preliminarni dogovor  sa SNS o koaliciji kao i da detalji  još uvek nisu do kraja definisani.

On kaže da je motiv te odborničke grupe za ulazak u vladajuću koaliciju „pokretanje Medvedje“.

Prema tom sporazumu Ivanović će biti zamenik predsednika opštine Medvedja  Nebojše Arsića koji je na tu poziciju izabran kao kadar SNS.

Grupa Gradjana „Za Gornju Jablanicu“, koju čine nekadašnji saradnici pokojnog predsednika opštine Medvedja Slobodana Draškovića , ima pet odbornika.

Na lokalnim izborima u Medvedji njiih je  snažno podržavao  Tadićev SDS a Ivanović je poverenik te stranke za Medvedju .

Sem SNS i ove Grupe gradjana u vladajućoj koaliciji je Partija za demokratsko delovanje (PDD) na čijem je čelu u Medvedji Fljorim Sahiti, inače zamenik predsednika Skupštine opštine.

U opoziciji je odbornička grupa „Za Medvedju“ koja se izdvojila iz SNS a koju čine osnivači SNS u Medvedji, koji su u medjuvremenu iskllučeni iz te stranke , i Demokratska partija Nagipa Arifija.

Gradjani Medvedje očekuju da će rad lokalnih vlasti biti angažovaniji i sa vidljivim rezultatima, sada kada imaju ubedljivu većinu i da  nedostatak dovoljnog broja odornika koji podržava lokalnu vlast više neće biti izgovor .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare