GG “Za Leskovac-ZAJEDNO” protiv smanjenja broja odeljenja i otpuštanja prosvetnih radnika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Grupa gradjana “Za Leskovac-ZAJEDNO” protivi se smanjenju broja odeljenja u leskovačkim školama i nameravanom otpuštanju prosvetnih radnika.

Kandidati ove grupe na lokalnim izborima profesor dr Bratislav Prokopović i Mirjana Perišić izneli su i konkretne predloge kako da se ovaj problem , ako i probleme sve većeg broja siromašne dece, reši.

Prokopović je rekao da će u školama u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu biti zatvoreno dsetak odeljenja jer je ko 300 dece manje nego nego prošle godine.

„U svim srednjim školama na teritoriji Leskovca biće smanjeno po jedno odeljenje, jedino će Gimnazija biti izuzeta od toga što je nametnulo Ministarstvo prosvete”, rekao je Prokopšović i dodao da ova Grupa gradjana zastupa ideju da “treba da budemo društvo sa visokim standardom ne samo u novcu nego i u obrazovanju“.

On s eupozorio da smnanjivanje broja odeljneja znači i višak radnika u prosveti.

Prokopović je dodao da lujde zaposlene u prosveti niko nije pominjao u vreme vanrednog stanja a da su oni takodje heroji koji su radili i po 14 sati dnevno zbog onlaj nastave.

Izneo je stav da broj odeljenja ne treba smanjivati, niti otpuštati prosvetare, već da treba smanjiti broj učenika po odeljenjima.

“Nastava bi se efektnije obavljala a nastavni kadar ne bi ostajao bez posla”, rekao ej Prokopović i dodao da takvi modelči već postoje na zapadu.

Mirjana Perišić je rekla da je od 10.000 učenika 4.000 njih korisnici usluga socijalne zaštite i da grad Leskovca može da pomogne toj deci.

„Oko 4.000 djaka su korisnici usluga socijalne zaštite, što je skoro polivina dece u osnovnim školama, kojima obrok za vreme nastave predstavlja ozbiljan porodični trošak. Odgovorno tvrdim da je izvodljivo svim učenicima osnovnoškolskog uzrasta, čija porodična primanja ne prelaze minimalnu potrošakču korpu, obezbediti subvencionisanu cenu za školsku ekskurziju, pribor, a pre svega obaveznu đačku kuhinju“ rekla je Perišić i dodala da se iz budžet rada Leskovca za plate izdvaja oko 1.200.000.000 dinara i još 350.000.000 za razne usluge po ugovorima.

„Ukupan iznos za subvencionisanje obroka djacima na teritoriji grada procenjuje se na 85 do 90.000.000 dinara, što je oko 7 do 8% od iznosa plata zaposlenih“, objasnila je ona.

Perišuić je rekla da je to samo jedna od mera za koju će se GG “Za Leskovac ZAJEDNO” zalagati i da je to “mnogo delotvornija od estetskog ulepšavanja grada” jer “grad bez dece ne može da bude lep”.

Prati
Obavesti me o
guest

25 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
uzmi 100 evra, poklone i glasaj opoziciju
uzmi 100 evra, poklone i glasaj opoziciju
3 godine pre

Svi moji su uzeli sve pakete zato sto je to novac nas gradjana, ali nikako necemo da glasamo SNS, ce glasamo nekog iz opozicije. Kako su to nase pare? Sve plate ovih SNS kadrova su iz poreza nas gradjana, a oni nista ne rade, samo se setaju i dele poklone od svoje nezaradjene plate, botuju ovde sa komentari, idu u G.Njivu ili uzimaju harac od donatora koji su kao i pobratimi dobili lokacije , tendere za gradnju, dozvole za svoje gradnje i preduzeca na javno privatan partnerstva, pa zaazuvrat vracaju poklone gradjnaima. Upamtite, vi ste gradjani, pokloni nisu za glasace, nemate obavezu da glasate.

martina
martina
3 godine pre

Bojkot, gospodju da ne vidim, Mesko joj muza zaposljava na bolje mesto ona glumi opoziciju ahahaha

Sta ti znaci bojkot
Sta ti znaci bojkot
3 godine pre
Odgovori  martina

jbt bojkot, muz joj je najuren iz opstine …a ti kucaj sakriven do penzije !

martina
martina
3 godine pre

Pa sta ako sam u penziji?? Jel se mesko hvalio kako je bas Zucu kaldija prebacio na bolje radno mesto? Jel tako bilo sada aprila, sto to neko nije demantovao? Kome ja posle da verujem kad se oni skolizali?

Pitanje
Pitanje
3 godine pre
Odgovori  martina

Da li je to tačno? Ako je Mesko prebacio Perišića na bolje radno mesto onda bi to, mi glasači, trebali da znamo.

Predragg
Predragg
3 godine pre

Ohol ,cinican i samoljubiv dokazuje postupcima da ga ne zanima postovanje demokratije. Bojim se da ce toliko usijati silazak sa vlasti da nece prezati od najbrutalnih metoda,gore od Milosevica,a to nije dobro.

 

Nikola
Nikola
3 godine pre

Padne helikopter, nista.Sruse jedno naselje, nista.Ubiju zenu na rampi, nista.Trguju oruzijem, nista.Falš doktori i diplome, nista… sta da ocekujemo

savet predlog
savet predlog
3 godine pre

Pozivam predstavnike opozicije da do cutanja svaki dan izlaze sa po jednim predlogom koji ce opsirnije obrazloziti. Dnevno mora da se cuju po nekolko glasa iz dve tri opozicione partije. Da gradjani cuju i vide slike u medijima. Zato sto se vlast svaki dan slika sa odborima za sport, za socijalna pitanja, za porodicu, za zdravlje. Svaki dan treba opozicija da ima konferenciju sa dve kritike, dva predloga i jednom porukom ka gradjanima koju ce u naslovu da boldiraju novinari. Recite za koga glasaju ljudi, za svoju decu, ne za njihovu. Pitajte ih mogu li aplauzom n kasi da plate racun ili ljubavlju prema Vucicu? Kazite omladini da se obrazovanje u njihovoj drzavi ne ceni jer su ukinuti konkursi, a da politicari zaposljavaju preko kreveta. Podsetite narod da imaju jednu drzavu koju je uzurpirala partija koja laze u oci gradjane da ce nesto da promeni jer je 90% liste odbornika i polanika isto i kandidata za predsednike opstina i gradonacelnike i ministre. Mladi su nekad polagali pripravnicki a danas ih stavljaju da vode okrug i igraju se sudbinom gradjana.

Los marketinski tim u SNS, napadni,nasilni,neuvidj
Los marketinski tim u SNS, napadni,nasilni,neuvidj
3 godine pre
Vasionska razlika
Vasionska razlika
3 godine pre

Za Leskovac – zajedno van iznosi samo delic programa rada, kako mesko ne bi prepisivao detalje. Mnogo ranije su bili predvidjeni kapitalni projekti koje je tada Demokratska stranka uglavnom realizovala kao sto su, fabrika za preciscavanje otpadnih voda, gasifikacija Leskovca, industrijske zone, zavrsetak fabrike vode, a sada vam iznosimo detalje da shvatite da nemate sirinu da vrsite vlast, osim autokratije i cenzura koje sprovodite.

POZIVAM CELU OPOZICIJU DA POZOVE GRADJANE DA GLASA
POZIVAM CELU OPOZICIJU DA POZOVE GRADJANE DA GLASA
3 godine pre

Za pocetak prestanite licno da komentarisete sami sebe.. Zatim da iritirate gradjanstvo, ono glasacko, sa natprosecnim sposobnostima, o super rasi dmokrata i vasionskoj razlici. Jer ima detlaja iz intimnog zivota Meska koje znamo i mi, a u vezi su sa ovom konferencijom. Zato, ako mi postujemo vas izlazak, bravo, hrabri ste, postujte tada i vi nas intelekt. Dakle, da ne vidim SNS. Zato cu da glasam Obradovica da udje u parlament i da ima ko da se fajta gore u Beograd a i ovde u Leskovac Pedja da izadje za govornicu. Dalje, bratu sam rekao da on, snaja, deca glasaju vas, a u Beograd ce da glasaju rodjaci onog Trifunovica. Morate da UBACITE KANDIDATE BORCE, PLJUVACE, KOJI CE DA SRUSE OVU SNS NEMAN, koja ce da nam sedi na vlasti, sve dok gradjane teraju da sede kuci jer nemaju za koga d glasaju. ZA BILO KOGA GLASAJTE, samo da udju poslanici i odbornici opozicije, po jedan, po dvoje iz svake opozicione partije i eto deset odbornika u Leskovac i 20 u parlament republike da udaraju na vlast. Finim sedenjem, finim recima, kulturom, NECETE POBEDITI VLAST. TREBAJU NAM OSTRI IGRACI. ZATO NARODE IZADJI I GLASAJ BILO KOGA!!! Pozivam sve opozicione stranke da njihovi predstavnici pozovu gradjane sto pre da glsaju bilo koga iz opozicije, da im nabroje sve opozicione opcije i brojeve na glasackom listicu i da jasno kazu da ce vlast opstati ako ne raspodele glaove na opoziciju, kako bi imao ko od opozicije da udje i sedne u odbornicke i polanicke klupe. Matematika je prosta, izadji i glasaj nekog ko nije SNS.

ima logike
ima logike
3 godine pre

Procenjuje se da milion i po gradjana nema u ponudi opciju za koga bi glasali, ali da ostajanje kod kuce znaci da vlast ladno pobedi, umesto da je gradjani pobede u dvokoraku. Pvi korak je da im drmas kavez, drugi korak je da ih pobedjujes. Znaci sad treba glasati ma koga, da bi imao ko da se svadja, raspravlja, kritikuje vlast, da ukazuje ostalim prevarenim gradjanima podvale ove vlasti. Mora da se cuje glas, a sednice se prenose. Ako su mediji kupljeni, sednice idu uzivo i gradska i republicka. Omogucite glasanjem da neko ukaze na greske vlasti tako sto cete glasati opoziciju!

martina
martina
3 godine pre
Odgovori  ima logike

Nema MA KOGA i ne nasedajte na te lazi. Izadjwte za lokalne to znaci automatski da glasate za republicke,. Treba covek da ima i dostaojanstva nekada da kaze NE. Vi bi ste pojeli izgleda sve sto je u papir umotano? Ovo je sprdnja od drzave, izbora, demokratije, samo gledajtre kada vam 21.6. podele svim biracima sta podele pa ispadnete budale totalne … ALi njima su takvi i trebali, pardon niste vi budale.

studioznije
studioznije
3 godine pre

Veoma tanka argumentacija za stručnu javnost. Niste se udubili, a znam da možete bolje. Preporučujem da sednete i da deset dana sakupljate podatke o demografiji, broju rodjenih, umrlih, za period od 10 godina unazad i više. Da podvučete jug Srbije, njegovu političku, demografsku, privrednu, sa akcentom na poljoprivrednu važnost, zatim sa koliko se zemalja država graniči, obradite izvoz, granice, porze, zatim politiki trusno područje zbog problematike Kosova, mešanog sastava stanovništva u Medveđi čiji je administrativni centar Leskovac i Niš .Ne mora isto pravilo da bude za sever Srbije i jug Srbije što se tiče broja učenika u odeljenju, ako žele da zaustave migracije. Poručite im koliki je standard na jugu, koliki na severu zemlje, dajte spisak zarada u privatnom, državnom sektoru i zarade poljioprivrednih proizvodjača projektovane na zemljoradničke posede u odnosu na procenat zarade od stočarstva i proizvodnje žita, voća, povrća. Tek kad sastavite podebelu knjigu sa potpisima stručnih lica dajte to na republičku skupštinu. To traži vreme i to vam niko neće platiti, nemojte da plaćanje bude problem, kao što je obično kod demokratskih opcija sve na lično. Opšti interes traži vašu žrtvu, ne formalizam. Zapretite da će ceo jug krenuti na sever. Makar će stići do prestonice.

Pitanje
Pitanje
3 godine pre
Odgovori  studioznije

Sta ti znaci “sa akcentom na poljoprivrednu važnost” i zasto smatras da je buducnost juga u agraru koji je niskoakumulativna grana privrede i namenjena uglavnom nerazvijenim i slabo obrazovnim nacijama?

možda grešim
možda grešim
3 godine pre
Odgovori  Pitanje

Onda neka poklone zemlju Srbiji državi koja će da angažuje zemljoradnike. Uz naknadu, razume se. Obično Holandjani, Nemci obradjuju zemlju i obično se rad svima isplati. Krave, mleko, sirevi i tako to. Neko i preradi šljivu u rakiju, sok, džem, marinira, konzerviše. Postoje programi, sistemi, organizovane države. Samo je Srbija za Marsovce. Da seljaci idu u osmospratnicu, a gradjani u Veternicu, a deca ih nema, prazne škole. Pa najbogatiji su ljudi sa sela, kupuju stanove od prodaje tih neisplativih proizvoda. Teško je raditi i učiti i rukovoditi, sve je teško. Lako je krasti ali je teško zatvor ležati.

Tolko o poljoprivredi
Tolko o poljoprivredi
3 godine pre
Odgovori  možda grešim

Ljudi sa sela u Srbiji, a narocito u Leskovcu su dobrostojeci jer su polutani, i kompletnu proizvodnju obavljaju na crno. Prihod od poljoprivrede na nivou gradaLeskovca je manji od prihoda koji npr. uplacuje YURA u gradski budzet (vidi budzet grada Leskovca za 2019). Sto se tice Holandije cinjenica je da i pored najrazvijenije poljoprivrede u Evropu ona ucestvije u ukupnom izvozu Holandije sa samo 6% (vidi Eurostat).

Upropastise ulice
Upropastise ulice
3 godine pre
Odgovori  možda grešim

Fabrike radnicima, zemlja seljacima, a ne fabrike seljacima, zemlja seljacima, opstina seljacima, a vi iz grada napolje iz zemlje.

U regionu svi pisu, nasi mediji ne smeju
U regionu svi pisu, nasi mediji ne smeju
3 godine pre
fuj spot
fuj spot
3 godine pre

Zgrozen sam kad matorci otvaruju interes preko dece, kao u SNS spotu. Isto sam osecao i prema svim ostalima, grozotu, fuj!

SNS sekta
SNS sekta
3 godine pre

Necu da zivim i drzavi gde se svi klanjaju ko sekta bez mozga jednom coveku pa danas ne smeju da pisu, da javljaju na pola sata na svim tv kanalima DA JE SPOT VUČIĆA SA DETETOM ZABRANJEN.

Prosti ljudi
Prosti ljudi
3 godine pre
Odgovori  SNS sekta

Znate šta je evidentno kod većine naprednjaka u Leskovcu. Kad se uplaše oni se vrate u Default Mod, gde dođe do izražaja osnovno vaspitanje i onda vidite neverovatnu količinu prostakluka i uvreda sa primesama pornografije, kojim se obraćaju političkim protivnicima jer im je to prihvatljivo kućno vaspitanje i drugačije ne umeju.

martina
martina
3 godine pre
Odgovori  Pitanje

miro to znaci da ne glumite da ste rodjeni u Vindzor, nego da izvadite ruke iz g…. ako hocete neki glas. Ovo je pretanko

Poznanik
Poznanik
3 godine pre
Odgovori  martina

Da se kojim nesrećnim slučajem aktivno bavim politikom, itekako bih grebao bih za glasove naročito tih difoltnih, više nego za glasove nas komi-fo. Zatim na glasove onih nedifoltnih “cenjenih” koji ne psuju, ne prostaće, a svi znaju da su nasilnici u porodici, neki od njih i na poslu, onda na glasove ljudi sa pijace kod kojih kupujem zeleniš, nakupaca, polj. proizvodjača, komšija… Mirjana, vi ako do sada niste shvatili da vas Vindzora ima manje od jedan posto, onda stvarno ne znam čemu Vaše političko angažovanje.
Jer, ako deo sns difoltera ne privučemo mi Vinzdori, onda ga je ova naša, druga strana, načisto ugasila.

Intelektualna propalica
Intelektualna propalica
3 godine pre
Odgovori  Poznanik

To je to. Odličan komentar. Šta supruga Vindzorka, i ja Vindzor, i jedno od naše ece koje je punoletno a za koje ne znamo dal je po difoltu Vindzor…Dakle, šta mi Vindzori koji smo odlučili da bojkotujemo, kako ċe nas Majka Kraljica Mira natera da izadĵemo na izbore i glasamo za njenu grupu građana?
Hvala nepoznatom komentatoru za termin “Vindzori”, sviđa mi se. Njime ste jednom rečju objasnili deo srpske opozicione ” zbilje”.