GG Za Leskovac ZAJEDNO počela skupljanje potpisa odbornika za smenu Cvetanovića

LESKOVAC

Grupa građana Za Leskovca ZAJEDNO počela je skupljanje potpisa odbornika koji bi podržali inicijativu za zakazivanje sednice Skupštine grada Leskovca na kojoj će se tražiti smena gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića a zbog hapšenja njegovog dugogodišnjeg vozača, sada pomočnika Perice Gavrilović u aferi zloupotrebe novca iz budžeta za atarske puteve u grdeličkom kraju.

Ovo je danas na konferenciji za novinare rekao zamenik šefa odborničke grupe Za Leskovca ZAJEDNO Nenad Zdravković.

On je rekao da su odbornici te grupe već potpisali inicijatuvu, da će im se pridružiti i ostali odbornici opozicije u Leskovcu a da će pozvati i odbornika Zavetnika i Dveri, koji su pre izbora tvrdili da su opozicija, da i oni potpišu.

Ovo će biti i pravi test da stvarno vidimo ko je u Leskovcu opozicija a ko ne”, rekao je Zdravković.

Na pitanje novinarke Regionakne informativne agencije JUGpress da li će pozvati možda i odbornike vladajuće koalicije da podrže svojim potpisom inicijativu, Zdravković je odgovorio potvrdno.

“I među njima možda ima nekog ko smatra da je Cvetanović zbog ovog slučaja morao da podnese ostavku, koa što je sam obećao”, rekao je Zdravković.

U slučaju da ne potpišu inicijativu svi odbornici koji su se u predizbornoj kampanji deklarisali kao opozicija, što Zdravković ne isključuje, najavio je pokretanje potpisivanja građanske inicijative za smenu Cvetanovića.

On je rekao i da je odbornicima opozicije jasno da, čak iako bude održana sednica Skupštine po njihovom zahtevu, odbornici vlasti mogu da glasaju protiv smene Cvetanovića ali da će sve to biti njihov veliki moralni poraz jer je gradonačelnik sam najavio ostavku” ukoliko je njegov pomoćnik Perica Gavrilović umešan u aferu zloupotrebe novca iz budžeta namenjenog za atarske puteve”.

Zdravković je rekao i da bi se tako pokazalo da odbornici vladajuće koalicije podržavaju zloupotrebe novca građana iz budžeta grada. (kraj)LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare