Gerontološki centar u Nišu dobio tri nova vozila

NIŠ

Gerontološki centar u Nišu dobio je tri nova vozila, od kojih je jedno sanitetsko i opremljeno je najsavremenijom opremom, drugo je namenjeno pacijentima koji odlaze na hemodijalizu, a treće vozilo je sa rampom i olakšaće korisnicima usluga ove ustanove odlazak do zdravstvenih ustanova kada je to potrebno. Vozila je Gerontološkom centru doniralo Ministarstvo zdravlja  u saradnji sa Ministarstvom za rad,boračka i sovijalna pitanja u okviru projekta  „Hitan odgovor na Covid 19“. Nova vozila podići će kvalitet pružanja usluga korisnicima usluga Gerontološkog centra u Nišu.

                 Vozila koja su stigla proširila su  vozni park Gerontološkog centra  koji je  i dotrajao.

               „Nova vozila će podići kvalitet usluga koje pružamo našim korisnicima, posebno vozila za dijalizu i prevoz osoba koje koristi kolica. Do sada smo imali jedan kombi, jugo i vozila koja su u funkciji ali su bila u lošem stanju. Nama je jako važno da naši korisnici stignu na vreme do zdravstvenih ustanova kada je to potrebno jer su to starije osobe. Za njih je važno da na vreme dobiju zdravstvenu uslugu koja im je potrebna“, kaže Slađana Maranović Nikolić, v.d. direktora Gerontološkog centra u Nišu.

                Gerontološki centar u Nišu trenutno brine o 236 korisnika, a slobodno je još između 30 do 40 mesta.

              „Ustanova sada funkcioniše nesmetano, nema ograničenja,  posete se odvijaju uz testiranje posetioca i srodnika i sve ide svojim  tokom“, kaže Slađana Maranović Nikolić.

               Zahtev za smeštaj u Gerontološkom centru podnosi se nadležnom Centru za socijalni rad, a Gerontoliški centar po službenoj dužnosti to rešava na svojoj komisiji.

             Pre Gerontološkog centra pomoć u okviru projekta „Hitan odgovor na Covid 19“ donaciju u vozilima dobili su još i UKC Niš, Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare