Geox jedan od vodećih brendova u proizvodnji obuće

VRANJE

Fabrika obuće „Geox“ u Vranju, nakon svečanog puštanja u januaru ove godine,  prvi put je danas  otvorila vrata za novinare. Pogon u kome se proizvodi najkvalitetnija obuća obišli su predsednik grupacije „Geox“, Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja r Slobodan Milenković.

„Geox“ je jedan od vodećih brendova u proizodnji obuće na svetskom novou.  Danas se ova grupacija nalazi na trećem mestu u svetu kada je u pitanju proizvodnja cipela „lifestyle“, rekao je  Polegato. Cipele za oznakom ovog proizvođača prodaju se u Njujorku, Los Anđelesu, Parizu, Milanu, Pekingu, Beogradu i drugim velikim metropolama.

„Svoj uspeh „Geox“ duguje konstantnoj fokusiranosti na proizvode i istaknutoj primeni inovativnih rešenja i tehnologija. Firma je poznata po stilu, tehnologiji i kvalitetu. Glavne sirovine se uvoze direktno iz Italije. Obuću prodajemo u 115 zemalja sveta gde imamo 1.250 prodavnica. To je mlada fabrika nastala pre dvadesetak godina sa sopstvenom idejom da napravimo cipele koje dišu“, rekao je Polegato.

vranje-geox
Grupacija proizvodi više od 20 miliona pari obuće i ima preko 30 hiljada zaposlenih.

Pogon u Vranju je najmodernji i zapošljava 1.277 ljudi. Prosečna zarada je 340 evra, a u januaru ona će biti povećana za 20 odsto. Iz ovog objekta izađe oko 7.000 pari cipela vrhunskog dizajna i kvaliteta. U planu je širenje proizvdonje i otvaranje takozvanih spoljnih radionica. Bili bi angažovani lokalni kooperanti.

„Realizacija ovog projekta je za nas bila veoma teška, ali mi nismo ovde došli da koristimo ljude, već da ih obučimo. Planiramo da otvorimo takozvane spoljne radionice i da angažujemo lokalne kooperante koji će proizvoditi određene spoljne delove za obuću. U Vranju smo otvorili fabriku jer smo želeli da prenesemo kulturu pravljenja obuće i to sa ljudima koji ranije nisu to radili. Doveli smo najbolje stručnjake u toj oblasti. Pojedini mediji su objavili da neki ljudi nisu bili zadovoljni. Koristili smo probni period, testirali smo ljude i izvršili adekvatnu selekciju. Zadovoljni smo. Ukoliko je došlo do neke greške mi se izvinjavamo. Cilj nam je bio da obučimo ljude, jer je to dobro za budućnost Vranja“, rekao je predsednik ove italijanske grupacije.

On je govorio i o tome kako je ,,Geox“ kao društveno odgovorna firma uposlio ljude sa Daunovim sidronom i da će to uraditi i u Vranju.
vranje-geox-2
O značaju investicije govorio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je istakao da je dolazak firme „Geox“ u Vranje dobar signal za ostale investitore da dođu i ovde posluju. Veoma je važno da budu zadovoljni i radnici i investitor. Očekujem da „Geox“ u narednom periodu dovede kooperante, što će značiti otvaranje novih radnih mesta“, zaključio je gradonačelnik.

Radnici „Geox“ dugo  nisu bili sindikalno organizovani, tako da je nedavno na inicijativu 335 zaposlenih u samoj fabrici osnovana interna sindikalna organizacija.

vranje-geox-3
Tokom posete organizovan je obilazak proizvodnog pogona i centra gde se obavlja edukacija radnika po najvišim standardima.

„Geox“ u subotu otvara prodavnicu u centru Vranja, rečeno je danas.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare