Generalni konzul Bugarske u Vranju

VRANJE

O unapređenju zajedničke saradnje dva naroda, u Vranju su razgovarali gradonačelnik dr Slobodan Milenković i predsednik lokalnog parlamenta dr Dejan Tričković sa generalnim konzulom Bugarske u Nišu Edvinom Sugarevim i konzulom Nikolajem Kolevim.

„Veoma je važno da saradjujemo, razmenjujemo iskustva i učestvujemo u realizaciji različitih projekata, od interesa za sve stanovnike ovog kraja“, rekao je Sugarev.

On se zahvalio i na podršci koju je lokalna samouprava pružila za rad i funkcionisanje Udruženja „Bugarsko-srpski centar“.

Gradonačelnik Vranja je govorio o konkretnim aktivnostima koje lokalna samouprava sprovodi sa bugarskim partnerima u okviru dva IPA projekta.

„U Vranju sa opštinama Montana i Čiprovci radimo na izgradnji i proširenju gradskog stadiona, odnosno postavljanju javne rasvete i uređenju šetališta u Vranjskoj Banji. Pokrenuli smo inicijativu za izgradnju državnog puta Vranje-Stajevac-Bosilegrad čime bi se značajno skratilo vreme putovanja između grada i opština Trgovište i Bosilegrad. Time bi se unapredili uslovi za dolazak investitora, kojima je putna infrastruktura i dostupnost većim centrima od velike važnosti“, rekao je Milenković.

U razgovoru je učestvovao i predsednik Udruženja „Bugarsko-srpski centar“ iz Vranja Darko Anačkov.

On se zahvaliio što će snimanje  dokumentarniog filma „Čuvari kulturnog blaga“, finansijski pomoći lokalna samouporava. Snimanje dokumentarca je planirano na lokacijama u Vranju, Vranjskoj Banji i Ćustendilu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare