Gde sve menjaju vodovodne cevi

LESKOVAC

U samom centru grada uveliko se odvijaju radovi na zameni vodovodne mreže u dužini od 350 metara.

Radove, koji bi trebalo da budu redovan posao lokalnog “Vodovoda” danas je obišao gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović koji je rekao da je vrednost ovih radova oko 61 000 evra.
„Nakon zamene azbestno -cementnih cevi, profila fi 100 i fi 150, koje su stare preko 40 godina, biće ugrađene polietilenske cevi fi 160. Na novu vodovodnu mrežu biće privezano 45 domaćinstava. Investitor je JKP „Vodovod“, a izvođač radova firma „Telekomunkacije“, rekoa je Cvetanović.

Ovi radovi se, inače, plaćaku od kredita iz KFW banke .
Cvetanović je medijima  rekao da će uskoro biti zamenjena I vodovodna mreža u sledećom ulicama: Đuke Dinić, u dužini od 430 metara, Vidovdanska 230m, Nemanjina 205 m, Božidara Veličkovića 955 m, Pariske komune 380 m, Petra Cakića 90 m, Rade Metalca 440 m i Šumadijska 320 m.

Ukupna vrednost radova, bez materijala, za sve pobrojane ulice i mesta je oko 380 000 eura.
Direktorka JKP „Vodovoda“ Kosara Ilić tvrdi da će se na ovaj način dobiti stabilnije vodosnabdevanje.
„Ovde imamo i neke zajedničke priključke, pa pozivam građane da ih razdvoje, jer na taj način izbegavaju komplikacije u slučaju neke havarije, “ rekla je ona.

 

Do kraja 2026.godine Javno komunalno preduzeće Vodovod moraće da vrati preostala  tri miliona  evra kredita za projekat zamene azbestnih cevi u gradu a u ovom preduzeću tvrde da su “iz sopstvenih sredstava već vratili 750 000 evra”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare