Gašić u Vranju: Država će nastaviti da podržava ,,Jumko” 

VRANJE

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas kompaniju „Jumko“ u Vranju i istakao da će državno rukovodstvo nastaviti da pruža podršku kompaniji, a da će Ministarstvo odbrane i ubuduće posvetiti posebnu pažnju saradnji sa „Jumkom“.

jov4350_1716989911.jpg

,,Zahvaljujući ‘Jumku’ koji izrađuje različite odevne predmete i opremu za pripadnike Vojske Srbije, naši vojnici imaju uniformu dizajniranu u skladu sa najvišim standardima. Komplet zaštitne balističke opreme, zaštitna i letačka oprema za pilote, taktička uniforma za pripadnike Odreda vojne policije specijalne namene ‘Kobre’ samo su deo palete proizvoda koji se za pripadnike naše vojske izrađuje u ovoj kompaniji i uveren sam da će se ovaj vid saradnje nastaviti i narednih godina na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Gašić.

Istakao je značaj  „Jumka“ za Vranje i Pčinjski okrug i naglasio da svojim radom i postignutim rezultatima podstiče da jug države ekonomski jača.

Generalni direktor kompanije Branislav Trajković zahvalio je na podršci koju Ministarstvo odbrane pruža kompaniji ,,Jumko” i predočio dosadašnje rezultate i planove poslovanja te fabrike.

Tokom sastanka sa rukovodstvom bilo je reči i o budućoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Kompaniju Jumko posetili su i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović. (kraj) DC/SM

jov4241_1716989910.jpg

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare