Fudbalski zonaški Istok spreman za novu fudbalsku sezonu

smart

LESKOVAC-NIŠ-VLASOTINCE
Da bi fudbalska prvenstva počela u predviđenom roku, preduzimljivo rukovodstvo Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, na čelu sa predsednikom Novicom Tončevim i generalnim sekretarom Hadži Ivanom Đorđevićem i sa vrednim poslenicima iz Tehničke komisije Stručne strukovne organizacije sudije FSRIS na najbolji mogući način sprovelo je Seminar za sudije i službena lica za sve četiri zone ,,Jug”, ,,Centar”, ,,Zapad” i ,,Istok”, koje su, inače, i pod jurisdikcijom FSRIS. Seminar je održan u poznatom niškom hotelu ,,New city”.

 • U dva dana rada seminaru je prisustvovalo 209 polaznika sudija i delegata sa liste zona ,,Jug”, ,,Centar”, ,, Zapad” i ,,Istok”, koji su, gledano u celini, pokazali potreban nivo znanja za ono što ih očekuje kad počnu prvenstvene sezone u ove četiri zone, kao i ligama gde se nadmeću mlađe selekcije klubova sa teritorije FSRIS. Desetak sudija i delegata nije položilo prvi seminar, što znači da će imati obavezu da pokažu bolje znanje na ponovljenom seminaru, koji će biti održan u predviđenom roku – upoznaje nas Jovan Grujić, koji je svojim učešćem u radu seminara dao pun doprinos da se seminar održi na najbolji mogući način i koji nam je pružio prave i pune informacije sa ovog seminara delegata i sudija za sve četiri zone na teritoriji.

 • JUGpress: Ko je sve činio rukovodstvo ovog dvodnevnog seminara ?
  Jovan Grujić: – Pored čelnika FSRIS predsednika Novice Tončeva i generalnog sekretara Hadži Ivana Đorđevića u organizaciji i radu seminara učestvovali su Danilo Grujić, potpredsednik SSOS FSRIS, zatim predsednik Tehničke komisije Jovan Božović, a tu su svojim kreativnim i odgovornim radom pun doprinos uspešnosti seminara dali i Igor Kocić, Aleksandar Veljović, Darko Rasinac, Goran Kojić, Igor Paunović i Saša Vukadinović, koji su u prošlim vremenima bili uspešni delioci fudbalske pravde na superligaškim terenima fudbalske Srbije.

 • JUGpress: Gde se sprovodio program seminara ?
  Jovan Grujić: – Fizičke norme sudije su polagale na stadionu ,,Čair” superligaša Radničkog, a provera teorijskog znanja putem testova, za delegate i sudije, obavljena je u luksuznom hotelu ljubaznih domaćina ,, New city”.
  JUGpress: Koje su teme bile na dnevnom redu ?
  Jovan Grujić: – Predsednik Tehničke komisije, Jovan Božović u ulozi predavača na pravi način odradio je i prezentirao pregled situacija sa najnovijeg RAP UEFA programa gde su učešće uzeli i sami polaznici seminara kako bi se na licu mesta razjasnile sve one situacije koje se mogu desiti na samom terenu kad krene prvenstvena sezona.
  JUGpress: Koji je na kraju bio zaključak, a koja poruka učesnicima ovog zonaškog seminara ?
  Jovan Grujić: – Rukovodstvo seminara se pohvalno izrazilo za ponašanje i poštovanje plana i programa samog seminara, od strane svih polaznika, uz poruku deliocima fudbalske pravde da na terenu, sude i presuđuju po Pravilima fudbalske igre, poštujući pri tom sve postulate istinskog fer pleja i da je fudbalski teren jedino merilo vrednosti neke ekipe – preneo je Jovan Grujić poruku rukovodstva seminara polaznicima ovog fudbalskog samita sudija i delegata, koji se po pravilu održava pre početka jesenjeg i prolećnog dela prvenstva.
  Utakmicama 1.kola u sve četiri zone u subotu i nedelju 21. i 22.avgusta počinje prvenstvena sezona, koja će se po svemu sudeći odvijati, nadamo se, u drugojačijim uslovima u odnosu na predhodnu, a to je da će ljubitelji fudbala imati pravo da budu oko terena i na fudbalskim tribinama. Jer pozorišna atmosfera nije dobara saveznik fudbalskom sportu. Sada je na svim akterima fudbalske igre da pokažu da je zaista fudbal ,,najvažnija sporedna stvar na svetu”, ali samo u okviru sportske korektnosti.

 • I da pobednik bude ona ekipa koja je, uistinu, bolja na sportskom terenu.
Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare