Fudbalski sunovrat klubova iz Jablaničkog okruga

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE
Fudbalska igra zasigurno je najzanimljivija i najpopularnija sportska igra u čitavom svetu. Podaci svetskih finansijskih stručnjaka smatraju da je FIFA najprofitabilnija svetska organizacija. Mnogi klubovi iz Evrope raspolažu velikom svotom novca, tako da transferi igrača dostižu danas do neslućenih visina.
Međutim, tako nešto nije u srpskom fudbalu. Klubovi kubure sa finansijama, igrači su nezadovoljni i vrlo često pravdu traže van sportskih institucijama u pravosudnim sudnicama naše zemlje. Mnogo je onih koji žele da budu na čelu fudbalskih klubova, a to su obično oni koji su na vlasti, jer kako kažu po prirodi stvari tako nešto im i pripada.

Ali, kad zasednu na čelu kluba tek onda vide koliko je to vraški težak posao. Treba obezbediti novac za igrače, trenere i takmičenje, a posebno stvoriti pristojne infrastrukturne uslove za takmičenje. A pored toga treba realizovati megalomanske takmičarske želje. Mnogo obaveza, a novca ni otkuda. I onda dođe do bežanija onih koji su mislili da mogu sve. Poslednja prvenstvena sezona za klubove sa teritorije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga rezultatski je katastrofalna i fudbal je doživeo pravi sunovrat. Ovogodišnja poslednja 2020/2021.prvenstvena fudbalska sezona bila je više nego neuspešna za pojedine klubove sa teritorije FSJO.
GFK ,,Dubočica” je ispala iz Prve lige Srbije, gde je i došla uz blagoslov države i nadležnih fudbalskih organa i od naredne sezone opet će igrati sa ekipama sa srpskoligaškog ,,Istoka”, a na osnovu postignutog plasmana iz ove lige su ispale ekipe Moravca Orion i Radana iz Lebana. Jedina svetla tačka je ekipa leskovačke Sloge koja je kao prvak zone ,,Jug” postala novi član Srpske lige ,,Istok”. Međutim iz zone ,,Jug” ispali su tri kluba sa teritorije FSJO i to Budućnost iz Orašja i imenjaci ekipe Jedinstva iz Grdelice i Bošnjaca, kluba koji je nekoliko poslednjih sezona igrao sa dosta uspeha na srpskoligaškim terenima fudbalskog ,,Istoka”. Bošnjačani su iz zone ,,Jug” još na polusezoni bili, zbog zanemarivanja takmičarskih obaveza, izgubili status zonaša, tako da u drugom delu prvenstva nisu ni igrali, a pitanje je kako će dalje nastaviti svoj fudbalski život.
Bez obzira na sve probleme koje su imali fudbalski klubovi, uveliko se vrše pripreme za novu 2021/2022. sezonu.
Na 8.sednici Izvršnog odbora FSRIS, koja je održana u Nišu donete su potrebne odluke za novu fudbalsku sezonu. Usvojene su Propozicije za takmičenje u svim ligama FSRIS i utvrđen je kalendar takmičenja. Srpskoligaši ,,Istoka” prvenstvenu sezonu počinju 14. i 15. avgusta, a zonaši ,,Juga” nedelju dana kasnije. Leskovčanin Ivan Nikolić i dalje ostaje na funkciji disciplinskog sudije, dok će sekretarijat FSRIS imenovati komesare za takmičenje, a nadležni organ FS Srbije odrediće komesare za suđenje. U planu je da se pre početka održe konferencije klubova, kao i da budu održani seminari za sudije i delegate.
SRPSKA LIGA ,,ISTOK”
Dubočica (Leskovac)
Jagodina
Radnički (Pirot)
Dinamo (Vranje)
Trajal (Kruševac)
Budućnost (Popovac)
Radnički (Svilajnac)
Vlasina (Vlasotince)
Jedinstvo (Paraćin)
Pčinja (Trgovište)
Rembas (Resavica)
Timočanin (Knjaževac)
Sloga (Leskovac)
OFK Brzi Brod (Niš)
Hajduk Veljko (Negotin)
Meševo

ZONA ,,JUG”
Radan (Lebane)
OFK Topličanin (Prokuplje)
SFK Morava (Vladičin Han)
Moravac Orion (Mrštane)
Alakince
Nebeski anđeli (Vranje)
Jablanica (Medveđa)
Žitorađa
Svetlost (Badnjevac)
Pusta reka (Bojnik)
Polet 1980 (Laplje selo)
Ternoci (Veliki Trnovac)
Plantaža (Donje Stopanje)
Čekmin
Jedinstvo (Gornje Stopanje)
Vranjska banja


Štednja
TROŠKOVNIK OSTAJE NEPROMENjEN
Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora doneta je odluka da troškovnik ostaje nepromenjen, što znači da će troškovi takmičenja i nadoknade službenim licima biti u visini kao prošle takmičarske sezone. Doneta je i odluka da svi klubovi koji ne izmire svoja dugovanja prema FSRIS i službenim licima budu suspendovani od 1.avgusta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare