Fudbaleri Vlasine vredno rade na ,,Rosulji”

VLASOTINCE
U ove vrele letnje dane, fudbaleri vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine, već mesec dana, vredno rade na svom stadionu, na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji” pripremajući se prvenstvo u Srpskoj ligi ,,Istok”, koje počinje, narednog vikenda, tačnije 12.avgusta. Na treninzima je prisutno tridesetak fudbalera, a među njima ima i dosta novih lica, koja će pokušati da zadobiju povernje stručnog štaba kako bi izborili mesto u timu. Radi se ozbiljno, a igrači ispunjavaju zadate obaveze sa puno elana, a sve to se odvija pod dirigentskom palicom šefa stručnog štaba Jovice Gmitrovića i njegovih saradnika.
. Privelegija i čast je raditi u Vlasini, klubu sa preko jednovekovnim postojnjem i u gradu koji posebno voli svoj klub. Kada sam prošle godine, posle nekoliko odigranih kola u jesenjoj sezoni stigao na ,,Rosulji” , odmah sam spoznao da sam došao u fudbalsku sredinu koja ima bogatu i veoma uspešnu fudbalsku istoriju, i da se u klubu u svim segmentima radi veoma predano i ozbiljno. Možemo biti zadovoljni prošlogodišnjim učinkom i plasmanom, a još više što je pravu igračku afirmaciju doživelo više igrača koji sada imaju ozbiljnu igračku vrednost – u najkraćem analizira učinak ekipe u prošloj prvenstvenoj sezoni, prvi strateg vlasotinačkog srpskoligaša, Jovica Gmitrović.
JUGpres: Kada ste započeli sa radom za predstojeću sezonu ?
Trener J. Gmitrović: – Sa radom i pripremama za predstojeću prvenstvenu seezonu krenuli smo 5.jula. Radimo i treniramo na našem stadionu i imamo optimalne uslove za rad. Ne odstupamo i na za pedalj od zacrtanog plana rada, pa smo tako u jednom periodu imali i dva treninga dnevno. Rukovodstvo kluba je igračima obezbedilo ručak u motelu ,,Gunjetinac”, gde su igrači sa strane imali i sobe za odmor. Prema tome imali smo optimalne uslove za rad a sada je na igračima da se dobrim igrama i rezultatima oduže rukovodstvu kluba, koje zaista puno pažnje posvećuje klubu sve u želji da uslovi za rad budu na najvišem nivou.


JUGpress: Koliko imate igrača u trenažnom procesu ?
Trener J.Gmitrović: – Po završetku prvenstvene sezone, uprava kluba je ponudila saradnju svim igračima iz predstojeće sezone. Vlasina je jedan od retkih klubova koji sve svoje obaveze ispunjava na vreme i u dogovorenim okvirima. Otišli su neki momci, došli su novi, i na treninzima se radi sa tridesetak fudbalera. Nikome nismo branili da ide iz kluba ako već misle da će im biti bolje u novoj sredini, ali sam gotovo siguran da toga veoma retko ili već nikako ima u drugm sredinama.
JUGpress: Kakva je atmosfera u radu na treninzima ?
Trener J.Mitrović: – Momci rade veoma ozbiljno i vredno izvršavajući sve zadatke. Sama atmosfera je na najvišem nivou kao i disciplina kako na terenu tako i u svlačionici. Jer svi, mi, smo tamo, na istom zadatku i sa obavezom da damo sve od sebe kako bi rezultati kluba bili shodni renomeu i imenu Vlasine.
JUGpress: Odigrali ste nekoliko kontrolna meča, a učinak nije, baš, ponajbolji. Pobedi ste se radovali u meču sa Topličaninom iz Prokuplja. a poraženi su od ekipe Timočanina, Pčinje, Dubočice i Sinđelića. Šta je uzrok ovakvim rezultatima vaše ekipe ?


Trener J. Gmitrović: – Imali smo pet kontrolna meča, a generalna proba će biti nedelju dana pre početka prvenstva sa niškim ,,carićima” na Bubnju. Moram reći da nam rezultati nisu bili primarni, u ovim odigranim prijateljkim utakmicama, jer smo želeli da šansu i priliku dobiju svi igrači kako bi mogli da iskažu svoje igračke vrednosti na samom terenu .
JUGpress: Da li su vam stigli novi igrači koji slove kao pojačanja i na kojim pozicijama oni igraju ?
Trener J. Gmitrović: – Imamo za sada dva ozbiljna pojačanja i to jednog napadača, dok drugi igra na poziciji veznog igrača. U pregovorima smo sa još nekoliko igrača, i nadam se da će neki od njih postati članovi naše ekipe. Kako prelazni rok traje do polovine septembra to postoji mogućnost da nam se još neko od novih igrača pridruži.
JUGpress: Gde vidite Vlasinu u predstojećem prenstvu ?
Trener J. Gmitrović: – Vlasina će u svaki meč ulaziti sa željom da ga dobije i nećemo ustuknuti ni pred bilo kojim protivnikom. Naš mlad i nedovoljno iskusan igrački kadar igraće dobar i dopadljiv fudbal a takvom igrom očekujem da ona bude valorizovana dobrim bodovnim rezultatima.
JUGpress: Koja ekipa, po vama, ima najviše šanse da prva stigne na cilj ?
Trener J.Gmitrović: – Ovogodišnji sastav lige, gledajući imena klubova i njihove ambicije, kazuje da ima mnogo nedoumica koja će se ekipa okititi šampionskom titulom. Komšijska Dubočica iz Leskovca u narednoj godini kada obeležava jednovekovno postojanje sigurno pledira na sam vrh tabele, a takve ambicije imaju i dojučerašnji prvoligaši Jagodina, Radnički iz Pirota i zaječarski Timok. A ko zna ko još vreba iz prikrajka da bude najbolji. Jedno je sigurno na srpskoligaškim terenima ,,Istoka” biće puno dobrog i kvalitetnog fudbala, gde će najviše profitrati ljubitelji fudbala kao najvažnije sporedne stvari na svetu – uveren je prvi strateg vlasotinačkog srpskoligaša, ekipe Vlasine, trener Jovica Gmitrović.


Prelazni rok
ODLASCI I DOLASCI IGRAČA
Fudbalska pijaca radi punom parom i završava se sredinom narednog meseca. I u samoj Vlasini ne znaju da li će njihove reove napustiti još neki igrač, a postoji nada da se na ,,Rosulji” skrase još novopridošli kvalitetni pojedinci.

  • Iz kluba su otišli: Aleksandar Mitrović u Nemačkoj, a Danijel Stamenković u Italiji. Nemanja Petrov se vratio u pirotski Radnički a redove Donje Lomnice pojačali su Nemanja Đokić i Nikola Stamenković. Na ,,Rosulji” su stigli: Milan Mitrović i Nenad Kačar iz leskovačke Dubočice, kao i Nenad Cvetanović iz Brzog broda, a sa nam je i ineternacionalac iz Grčke, Dragan Nedeljković. Ovo sigurno nije kraj odlascima i dolascima novih igrača, jer prelazni rok je još uvek u toku – informiše nas Goran Miladinović, prvi operativac Vlasine.


Stručni štab
HVALA BATA MIŠI I BOGDANU
Na čelu stručnog štaba ,,Rosuljaca” je Jovica Gmitrović, a u radu mu pomažu Miloš Mićunović, Zoran Andrejević i trener golmana Goran Stojanović, kome je, stručnim savetima pomagao i ovdašnji vrhunski trener golmana Milisav Petrović ,,bata Miša”, koji je u svojoj golmanskoj radionici iznedrio i golmane za našu nacionalnu reprezentaciju, kao što su Aleksandar Kocić i Dejan Pešić.

  • Zahvalni smo ,,bata Miši” što je u prolećnom delu prvenstvu bio sa nama, a posebno smo zahvalni što je radio sa našim golmanima svo vreme, dok je Goran Stojanović bio na godišnjem odmoru. Takođe želim da pomenem i ekonoma kluba Bogdana Todorovića koji svoj posao radi sa puno elana i na najvišem nivou – kao pravi sportsmen Jovica Gmitrović posebno apostrofira ,,bata Mišu” i njegov rad sa čuvarima mreže vlasotinačkog srpskoligaša, kao i izuetno vrednog i preduzimljivog ekonoma kluba Bogdana Todorovića.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare