Fudbal: Srpska liga ,,istok”

smart

LESKOVAC-LEBANE-VLADIČIN HAN-NIŠ-PROKUPLJE-KNJAŽEVAC


Baš je izuzetno bilo zanimljivo rezultatski 6.kolo srpskoligškog ,,Istoka”, a domaće ekipe gostujući fudbaleri zavili su u crno. U čak četiri susreta domaće ekipe po završetku utakmice sa terena su odlazile kao poražene ekipe a njeni fudbaleri pognutih glava, dok su se gostujući igrači radovali pobedama i osvajanjem sva tri boda.
Tako je u Knjaževcu vodeći Timok 1919 sa 1:2 savladao domaću ekipu Timočanina, i na najbolji način potvrdio svoje aspiracije za najviši plasman, dok je Radnički iz Svilajnca na početku jesenje berbe grožđa u poznatom župskom kraju u Aleksandrovcu, umesto grožđa ,,ubrao” na fudbalskom terenu Župe tri boda u tesnoj ali vrednoj pobedi nad domaćom ekipom od 0:1. Niški ,,carići” nisu opravdali svoje carsko ime, jer su fudbaleri Budućnosti iz komšijskog Popovca na terenu pokazali da su bolji i slavili pobedu od 1:3 i tako na najbolji način potvrdili da imaju dobar igrački sastav koji tek u nastavku prvenstva treba da iskaže svoj igrački kvalitet. U Mrštanu ništa novo i posle smene trenera Radevića. Gostujući SFS Borac iz Paraćina se pokazao prejak za domaće igrače i tako bez posebnih poteškoća slavio pobedu od 0:2, a domaćina ostavio u razmišljanju kojim putem treba da krenu u nastvaku prvenstva, jer dosadašnji rezultati nisu za ponos, već za ozbiljnu brigu.
Bez pobednika, odnosno nerešenim rezultatom 2:2 oknočan je susret u Paraćinu između domaćeg Jedinstva i Trstenika PPT, dok su 1:1 remizirali u Medoševcu domaća Mladost i Pčinja, a u Lebanu je ostao isti rezultat kao i pre početka meča 0:0 u susretu domaćeg Radana i Dunava iz Prahova.
Prvoj pobedi silno su se obradovali fudbaleri SFK Morave iz Vladičinog Hana koji su na svom terenu savladali nejaku ekipu OFK Topličanina iz Prokuplja rezultatom 5:1, a pobedi su se radovali i domaći fudbaleri Rembasa u Resavici koji su sa ubedljivih 3:0 došli do pobede u susretu sa anemičnom ekipom niškog OFK Sinđelića.


Na vlasotinačkoj ,,Rosulji” domaće ekipa je sa 1:0 savladala ekipu Kablova iz Zaječara. Jedini pogodak u igri bez igre postigao je talentovani Nemanja Vlajković u 44.minutu igre. Ako se nisu igrači na terenu iskazali u pravom svetlu, onda je to učinio delegat utakmice Vitomir Mirković iz Niša, iskusni fudbalski radnik, koji je, uz domaćina, sve učinio da utakmica bude organizovana na najbolji mogući način i po Propozicijama takmičenja i aktuelne trenutne bezbednosno zdravstvene situacije izazvane pandamijom korone virusa, za razliku od nekih delegata koji nisu na adekvatan način sprovodili odluke nadležnih državnih i fudbalskih organa, zbog čega su sankcionisani potpuno opravdano od strane komesara za takmičenje Dušana Milića.
Rezultati 6.kola:
Jedinstvo – Trstenik PPT 2:2
Mladost – Pčinja 1:1
Timočanin – Timok 1919 1:2
Radan – Dunav 0:0
Rembas – OFK Sinđelić 3:0
Župa – Radnički 0:1
Moravac Orion – SFS Borac 0:2
Car Konstantin – Budućnost 1:3
SFK Morava – OFK Topličanin 5:1
U sredu 16.septembra od 16 časova na teren će opet fudbaleri srpskoligaškog ,,Istoka”u okviru 7.vanrednog kola, a u subotu i nedelju je na programu redovno 8.kolo, u kome se sastaju:
Vlasina – Jedinstvo
Mladost – Kablovi
Timočanin – Trstenik PPT
Radan – Pčinja
Rembas – Timok 1919
Župa – Dunav
Moravac Orion – OFK Sinđelić
Car Konstantin – Radnički
SFK Morava – SFS Borac
OFK Topličanin – Budućnost

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare