Francuski filmski karavan u Nišu

NIŠ

Od 12. do 15. oktobra svi ljubitelji francuske kulture i kinematografije moći će da pogledaju nova ostvarenja u okviru Karavana francuskog filma pod nazivom “Udahni život!”.

Ovaj ciklus francuskih filmova će se prikazati u Pozorištu lutaka, uz podršku Kupina Filma i Francuskog instituta u Nišu.

Na programu će biti:

  1. oktobar, 21h POLINA ŽIVI ZA PLES

Rusija, 90-tih godina. Strogi i zahtevni treninzi profesora Bojinskog učiniće Polinu plesačicom klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom Boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će je duboko dodirnuti i promeniti joj život.

  1. oktobar, 21h  TAMARA

Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će uspeti u svojoj nameri

  1. oktobar, 21h VIDETI SVET

Dve mlade devojke u vojnoj službi, Aurora i Marin, se vraćaju iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru medju turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi « zaboravile rat », međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja…

  1. oktobar, 21h POLOŽI MATURU PEVAJUĆI

Položi maturu pevajući, film je koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

Ulaz na svaku projekciju je 100 dinara i mogu se rezervisati na sajtu www.kupinafilm.rs i kupiti pola sata pre projekcije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare