Fonoteka Radio Leskovca dodeljena na čuvanje Istorijskom arhivu

 

LESKOVAC

Nakon višemesečnog dogovaranja i pregovaranja između Narodne bibliotke u Leskovcu i Istorisjkog arhiva oko toga kome će pripasti fonoteka bivšeg Radio Leskovca, uz posredovanje Gradske uprave za društvene delatnosti, presudilo je Ministarstvo kulture koje je fonoteku dodelilo na čuvanje Istorijskom arhivu.

Kako kaže direktorka ove ustanove Marija Lazarević, Zakonom o kulturi je predviđeno da arhivi čuvaju arhivsku građu, gde spada svaka vrsta zapisa, bilo da je reč o pisanom dokumentu ili audio zapisu. Fonoteka će biti smeštena u staroj zubnoj ambulanti i problem prostora će biti rešen. Nastojaće se da fonoteka bude što je pre moguće prebačena.

-Održaćemo sastanak sa odgovornim u Gradskoj upravi za društvene delatnosti i stečajnim upravnikom Radio Leskovca, da bismo videli kada će prostorije moći da se urede. Za vredna dokumenta svakako da uvek mora da se nađe mesta, kaže Lazarević.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
spustite se na zemju, direktori
spustite se na zemju, direktori
7 godine pre

Ovo vam vec druga direktorka intelektualno tipka po tastaturi.Ovo mi treba da protumacimo kao njihovu najvecu aktivnost? Mnogo su namucene u ove fotelje. Proverite im krvnu sliku, oce od nedosatka kiseonika da im se slosa od tolki teret interneta.Tesko im da zalistaju dokumenta, knjige, pametni beze na teren, da ih narod ne zamislja kako se gnezde po fotelje, a ove se jos reklamiraju. Da, da, neka gleda narod. Znam da su htele da izgledaju pametno.