Filmski susreti ove godine će biti održani od 10 do 15.oktobra

NIŠ

Jedinstven festival posvećen umetnosti glume i ove godine, uprkos pandemiji koronavirusa, biće održan u Nišu u izmenjenom terminu i na drugoj lokaciji. Ovogodišnje 55.izdanje Filmskih susreta biće održano od 10. do 15.oktobra umesto na Letnjoj pozornici u pet sala bioskopa „Sinepleks“ gde već postoji redovni repertoar prikazivanja i usklađenost sa svim propisanim epidemiološkim merama. Na festivalu će biti prikazano 10 filmova,na zatvaranju će tradicionalno biti uručene festivalske nagrade najboljim glumcima.

                                             ‘’U zvaničnoj konkurenciji, u prvih pet dana trajanja manifestacije, biće prikazano 10 filmova koji su prošli selekciju, a šeste večeri biće dodeljene nagrade i prikazani gostujući filmovi ,poslednje ostvarenje nedavno preminulog reditelja Gorana Paskaljevića i film posvećen fudbalskoj legend Draganu Panteliću’’- kaže Srđan Savić,direktor Niškog kulturnog centra.

                                          I ove godine o festivalskim nagradama odlučivaće tročlani glumački žiri kojim će predsedavati glumica,a tokom trajanja festivala biće dodeljen i srpski oskar za glumu nagrada Pavle Vuisić koja je ove godine pripala glumcu Voji Brajoviću.

                                    Organizator festivala po tradiciji je Niški kulturni centar i Udrženje filmskih glumaca Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare