Festival jela i pića u Vlasotincu

VLASOTINCE

Zaposleni u Turističkoj organizaciji uveliko rade na pripremi drugog Festivala jela i pića – ,,Ukusi juga”.

Prošlogodišnja manifestacija prevazišla je sva očekivanja, kako po broju učesnika izlagača hrane i pića tako i po brojnosti posetilaca, ocenjuju organizatori..

“Cilj održavanja festivala je da na jednom mestu okupi proizvođače domaće hrane i pića sa juga Srbije, da ih promoviše, motiviše i podstakne na dalji rad, kao i da ohrabri pojedinca u pokretanju sopstvenog biznisa”, kaže nam v.d. direktora Turističke organizcije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković .

Pitamo šta se , sem izlaganja jela i pića, još može videti na ovom festivalu.

“Pored izlagačkog, festival je i edukativnog karaktera. Najmlađi će se kroz edukativnu radionicu upoznati sa zdravim načinom ishrane. Udruženje ,,Eneka” će predstaviti primere dobre prakse razvoja malih biznisa i dostupne fondove, a biće organizovano predavanje o osnivanju zadruga i oživljavanju sela”, kaže Živković.


Na festivalu će se predstaviti turistička ponuda južne Srbije i uspešne gastro manifestacije, kao što su ,,Roštiljijada”, ,,Dani banice”, i ,,Vurdijada”. Učesnici festivala biće i škole, pa će tako svoj program predstaviti Trgovinsko ugostiteljska škola iz Leskovca i vlasotinačka Tehnička škola. Sve ovo pratiće muzičko zabavni program i nagradna igra za posetioce festivala.

Živković je pozvala posetioce da dodju u subotu u hotelu ,,Grozd” u Vlasotincu gde će biti održan 2.Festival hrane i pića ,,Ukusi juga” od 10 do 16 časova, jer je , kaže “to najbolje mesto za domaće proizvode, edukaciju, zabavu i pronalazak dobre ideje a pokretanje sopstvenog biznisa”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare