Familijada u Osnovnoj školi “Vasa Pelagić”

 

LESKOVAC

Osnovna škola “Vasa Pelagić” organizovala je drugu Familijadu, a povod je Međunarodni dan porodice.

Na školskom poligonu Familijada, kao festival porodice, osmišljena je za druženje učenika, nastavnika i roditelja sa predstavnicima organizacija i udruženja koja promovišu porodične vrednosti i zdrave stilove života.

Ove godine svoje učešće su uzeli Zavod za javno zdravlje, Centar za ekonomiku domaćinstva “Danica Vuksanović”, Savetovalište za mlade, Savetovalište za trudnice i roditeljstvo i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja, kao i udruženja Ringeraja, Sinergija i Prijatelji dece.

 

Tatjana Ilić, koordinator Familijade, kaže da roditelji sve manje vremena provode sa decom i pokušavaju da to vreme kompenzuju nekim poklonima kao što su računari ili telefoni.

 

„Na žalost, to su tehnološka sredstva koja još više udaljavaju roditelje od dece. Igra je, zapravo, ta nit koja spaja porodicu, odnosno decu i roditelje u neraskidivu vezu. Zato smo mi i osmislili Familijadu kao igre na otvorenom prostoru gde će roditelji, deca, nastavnici moći da se zajedno igraju. Igre su poligonskog tipa, takmičarske, ali nije važno ko će da pobedi, nego je važno učestvovati. Imamo i lutkarske predstave, folklor, sve ono što deca i inače rade u školi. Starija deca, od petog do osmog razreda su organizatori, a oni mlađi su posetioci.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare