Falsifikovanim pečatom do nelegalne zarade

Nakon petnaest meseci od smene direktora Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Eržike Antić, stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi se stabilizivalo, rekla je na konferenciji za novinare vršilac dužnosti direktora dr Milena Mišić.

dir (1)

„Neodgovornim, nesavesnim i štetnim ugovaranjem mnogobrojnih i nepotrebnih usluga od strane prethodnog rukovodstva odlivana je velika suma novca. Posebno je to bilo evidentno kod organizovanog falsifikovanja sanitranih knjižica o čemu je pokrenut postupak pred nadležnim organima. Godišnje je zbog toga Zavod gubio prihod od 17 miliona dinara“, čulo se na press konferenciji.

Kako je rečeno, juna prošle godine je otkriveno da u Zavod koji je jedini merodavan da vrši sanitarne preglede, nisu dolazili zaposleni koji su morali da ih obave. Umesto stručnih lica u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sanitarne preglede je vršio neko drugi koji je zloupotrebio pečat njihove doktorke koja je otišla u penziju 2.014. godine, iako je faksimil bio uništen pred komisijom.Tome se sada stalo na put, a nadležni organi daće konačnu reč.

“Uspeli smo iz sopstvenih prihoda da vratimo sva dugovanja, zaposlenima, da isplatimo šest zaostalih zarada i da nastavimo da redovno isplaćujemo plate. Samo na ime plata je isplaćeno 45 miliona dinara, dok za razne sudske troškove još sedam miliona.

Uložili smo veliki trud i sredstva  da bi obnovili akreditaciju za većinu prethodno izgubljenih metoda u našoj laboratoriji do 2.020. godine“, rekla je dr Mišić.

PRES

Zahvaljujući preduzetim merama više se ne oseća nedostatak minimalnih sredstava i potrošnog materijala za rad. Normalizovano je pružanje propisane zdravstvene zaštite osiguranicima i svim korisnicima usluga Zavoda za javno zdravlje u Vranju, zaključila je na kraju.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека