Fakulteti se pripremaju za onlajn nastavu u novoj akademskoj godini

NIŠ

“Fakulteti Univerziteta u Nišu pripremaju se za onlajn nastavu,ukoliko pandemija kovida 19 ne počne da jenjeva”, kaže prorektor za nastavu profesor dr Vlastimir Nikolić. On dodaje da su i predavači i studenti spremni za rad na daljinu i da se u prethodnom periodu u vreme vanredne situacije to pokazalo jao dobra alternatavi nastavi na fakultetima.

                               “Tokom vanrednog stanja, studenti ostalih godina pratili su onlajn nastavu. Da su tom prilikom dobro obučeni, pokazali su dobri rezultati, prilikom polaganja ispita u junskom i julskom ispitnom roku”, kaže prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu. “Kakav će oblik nastava na Fakultetima imati početkom nove akademske godine,zavisiće pre svega od epidemiološke situacije”, dodaje Nikolić.

                              Da su onlajn nastavom uspešno zamenjena predavanja u amfiteatrima potvrđuju i profesori Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

                               “Studenti su ceo drugi semester slušali onlajn i odlično su se uklopili u takav način rada kao i profesori o čemu svedoče i rezultati na ispitu”, kaže Tatjana Paunović sa Filozofskog fakulteta.

                              Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja su već dobro ugrani kada se radi o nastavi na daljinu jer nekoliko godina unazad primenjuju ovakav način rada sa svojim studentima.

                              “Doduše, nastava na daljinu je u početku bila namenjena studentima fakulteta koji su članovi sportskih klubova u zemlji i inostranstvu i koji su zbog toga sprečeni da dolaze na nastavu. Na ovaj način smo uspešno zemenili klasična predavanja, a rezultetima smo više nego zadovoljni. Sada nam je cela ta priča dobro došla jer smo već navikli na ovakav način rada. Naravno, praktični deo ispita stidenti će i u narednom periodu, ukoliko sve ovo potraje, polagati na fakultetu i u salama”, kaže profesor dr Mirsad Nurkić, prodekan za nastavu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

                         Za upis na prvu godinu studija, niški Univerzitet je u julskom upisnom roku ponudio je oko 4700 mesta. U tom krugu, upisano je oko 200 studenata manje u odnosu na prošlu godinu.

                          Oni studenti koji prvu godinu studija nisu uspeli da upišu u prvom krugu, pokuaće to da urade u drugom, septembarskom, upisnom roku. Prijavljivanje kandidata je 2, 3.i 4. septembra, dok će prijemni ispiti biti organizovani 8, 9. i 10. septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare