Fakultet zaštite na radu obeležio 55.godišnjicu rada

NIŠ

Fakultet zaštite na radu Univerziteta u Nišu svečanom sednicom na kojoj su dodeljene i jubilarne nagrade obeležio je 55.godišnjicu rada. Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz akademske zajednice, Univerziteta u Nišu i Novom Sadu, predstavnici lokalne vlasti, privrednih subjekata. Goste, zaposlene nafakultetu i studente pozdravio je uvodnim govorom profesor dr Srđan Glišović, dekan Fakulteta zaštite na radu Univerziteta u Nišu. Prisutne je pozdravio i rektor Univerziteta u Nišu, profesor dr Dragan Antić. Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, profesor dr Nebojša Ranđelović i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković.

Dekan Fakulteta zaštite na radu je ovom prilikom istako ulogu i značaj ove visoko obrazovne ustanove, govorio je i razvojnim planovima fakulteta kao i očekivanja na poboljšanju uslova rada.

                    „Kada se radi o zaštiti standarda studenata  jedna od pogodnosti koje nudimo je školarina koja se nije menjala već nekoliko godina unazad.  Demografski faktor utiče na činjenicu da jedan dobar broj zainteresovanih studenata može da studira  na teret budžeta, zatim tu su brojne stručne prakse u zemlji i inostranstvu. Sve su učestalija gostovanja stručnjaka iz privrede, iz preduzeća koja treba da budu budući poslodavci našim svršenim studentima,“, kazao je između ostalog dekan dr Srđan Glišović.

                  U okviru dana Fakulteta zaštite na radu dodeljene su jubilarne nagrade nastavnicima kao i najboljim studentima koji su studije završili sa visokim prosekom. Uručeni su i zlatni indeksi prvoj generaciji studenata Fakulteta.

                U umetničkom delu programa nastupili su Hor i Gudački kvartet Fakulteta umetnosti u Nišu.

                Fakultet zaštite na radu u Nišu, u sastavu Univerziteta u Nišu, je fakultet sa najdužom tradicijom u oblasti obrazovanja stručnjaka za zaštitu na radu. Prva generacija studenata upisana je pre 55 godina. Ovaj fakultet je danas akreditovana visokoškolska ustanova na kojoj se realizuje deset studijskih programa.  Tri studijska programa na osnovnim akademskim studijama u trajanju od četiri godine, Zaštita na radu,  Zaštita životne sredine,  Zaštita od požara.  Pet studijskih programa master akademskih studija u trajanju od jedne godine, Inženjerstvo zaštite na radu, Inženjerstvo zaštite životne sredine,  Inženjerstvo zaštite od požara,  Upravljanje vanrednim situacijama,  Menadžment zaštite životne sredine.  Dva studijska programa na doktorskim akademskim studijama: Inženjerstvo zaštite na radu, Inženjerstvo zaštite životne sredine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare