Fakultet sporta u Nišu obeležio 48 godina rada

NIŠ

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu  obeležio je 48 godina uspešnog postojanja i rada  Ovom svečanom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić.  

„Ime za drugu „nišku tvrđavu“  je niški Univerzitet, ponos  našeg grada,  prepoznatljiv u ovoj i široj zajednici. Ako je Univerzitet tvrđava  onda je Fakultet sporta i fizičkog  vaspitanja najistaknutija kula  na toj tvrđavi. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo fakultetu i da nađemo, i ako to nije nadležnost lokalne samouprave, dodatan prostor  i pomognemo ovim mladim ljudima da sutra oni budu stubovi ovog društva i njegovog razvoja“, istako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

  U okviru obeležavanja 48 godina rada i postojanja održana je i 22.Konferencija FIS komunikacije, a na svečanoj akademiji sublimirani su rezulteti koji su postignuti u prethodnoj godini.

  „Nagradili smo i one koji su  bili  najbolji i najuspešniji, ali smo se osvrnuli i na ono što nije bilo dobro sa željom da to u ovoj godini popravimo“, kazao je dekan profesor dr Milovan Bratić.

Kada se radi o ciljevima za budućnost  oni se baziraju prevashodno na razvoju  fakulteta i njegovom pozicioniranju u svetu.

    „Rezultati koje postižemo trebalo bi da ukažu na činjenicu  da smo mi prezent u ovom gradu jer kao najbolje plasirani fakultet na Šangajskoj listi, a nalazimo se između 150 i 200 mesta, zavređujemo da svi povedu računa o nama. Tu svakako spada i prostor koji nam je potreban i sa kojim bi postizali još bolje rezultate i bili još bolji predstavnici grada“, istako je dekan Bratić.

 Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu posetioci su mogli da vide i početak nastajanja jedne nove priče koju ova visokoobrazovna ustanova može da ponudi, a to je muzej sporta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare