Fabrika Kompanije British American Tobacco u Vranju obeležila 135 godina postojanja

VRANJE

Kompanija British American Tobacco obeležila je ove godine 135 godina fabrike u Vranju i 17 godina uspešnog poslovanja od preuzimanja Duvanske industrije Vranje.  Akvizicija DIV-a i dalje važi za jednu od najuspešnijih u Srbiji, dok kvalitet i standarde fabrike potvrđuje činjenica da je ona danas jedna od napriznatijih u okviru BAT grupe.

Od dolaska u Srbiju, kompanija BAT je u fabriku u Vranju uložila 270 miliona evra, što je rezultiralo konstantnim unapređenjem poslovanja i snažnom i stabilnom pozicijom na tržištu. Istovremeno, BAT je obeležio i sedam godina bez povrede na radu, čime je potvrđeno da su zaposleni prioritet kompanije. Još jedna godina bez povrede na radu potvda je sveobuhvatnih mera zaštite, poštovanja zakonske regulative i pravovremenog usklađivanja poslovanja sa svetskim standardima, ali i velike odgovornosti svih zaposlenih u fabrici. 

“Veoma smo ponosni što smo u godini jubileja obeležili i 135 godina fabrike u Vranju, koja je danas jedna od najuspešnijih u našem globalnom sistemu. Potvrda uspešnosti stigla je i u vidu odluke naše kompanije da od ove godine u Vranju proizvodi cigarete Dunhill,  jedan od naših najpoznatijih proizvoda iz premijum klase. Pored širenja proizvodnje, jedan od prioriteta u narednom periodu je dalja orijentacija na izvoz, kako bi izvoz iz fabrike u Vranju premašio trećinu ukupne proizvodnje, što je velika stvar za kompaniju i privredu. Nastavićemo sa ulaganjima u modernizaciju proizvodnje, ali i visokim standardima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kako bismo ostali pouzdan partner na srpskom tržištu“, istakao je direktor BAT fabrike u Vranju Tamaš Njaka.

Kompanija BAT, kao najveći britanski investitor u Srbiji i jedan od pionira direknih stranih investicija, uplatila je tokom prethodnih 17 godina više od dve milijarde evra u budžet Republike Srbije putem poreza i akciza. Istovremeno, pored doprinosa budžetu i zajednici, BAT ima značajnu ulogu u transformaciji duvanske industrije i jedan je od lidera u oblasti inovacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare