Fabrici: Novi Hirurški blok doveo zdravstveni sistem Vranja u 21. vek

VRANJE

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izrazio je zadovoljstvo što je novi Hirurški blok unapredio zdravstveni sistem grada i naglasio da je srećan što će plodotvorna saradnja, u pružanju pomoći zdravstvenom sistemu u Vranju biti nastavljena.

„Zaista je divno što sam ponovo ovde u Vranju. Imao sam sastanak sa gradonačelnikom i sjajnu priliku da obiđem ovu bolnicu i da vidim da je ono što je bilo u radovima pre godinu dana danas potpuno u funkciji. Posebno mi je drago da je novi Hirurški blok doveo zdravstveni sistem Vranja u 21. vek. Ovaj projekat je dragocen pogotovo ako sagledamo činjenicu da Vranje predstavlja regionalni Zdravstveni centar“, istakao je Fabrici.

Evropska unija je u izgradnju Hirurškog bloka uložila 2,8 miliona evra, za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga za stanovnike Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga. Zajedno sa Vladom Srbije u ovaj objekat koji je svečano otvoren krajem 2018. godine ukupno je investirano 5.400.000 evra.

Farici je je istakao da je sa gradonačelnikom Milenkovićem razgovarao i o projektima za unapređenje ekonomske situacije u Vranju.

„Vranje ima strateški položaj na Koridoru 10 i zato ja ohrabrujem evropske kompanije da iskoriste sve mogućnosti koje taj položaj grad pruža“.

Fabrici je poručio da će Evropska unija nastaviti da pruža podršku.

„EU će nastaviti da pomaže ovom delu Srbije, ne samo kroz infrastrukturne, već i kroz finansiranje projekta za unapređenje proizvodnje malih i srednjih preduzeća, kroz konkurse“, naveo je ambasador.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je izjavio da zahvaljujući sredstvima EU, Vlade Srbije i lokalne samouprave, žitelji Pčinjskog okruga imaju savremenu zdravstvenu ustanovu, a zaposleni izuzetno dobre uslove za rad.

Dr Milenković je rekao i da Evropska unija pruža veliku podršku za infrastrukturno uređenje Slobodne zone „Bunuševac“ u Vranju, kao i za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju multimedijalnog biznis centra.

EU je do sada preko različitih projekata u Vranje uložila oko 1,7 miliona evra, od čega je 1,3 miliona  bilo opredeljeno za infrastrukturne projekte.

Nakon Vranja ambasador Fabrici je boravio u Bujanovcu gde je uručio sertifikate o odobrenim projektima preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra.

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici tokom dvodnevne posete jugu Srbije obišao je opštine Bosilegrad, Preševo, Bujanovac i Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare