Evropska podrška infrastrukturnom projektu u Vranju

 

VRANJE

Evropska unija i Vlada Švajcarske će preko razvojnog programa Evropski PROGRES finansirati 14 projekata lokalne infrastrukture u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije sa milion i po evra, medju njima i projekat u Vranju.

 

Vranju je odobren projekat ,,Unapređenje infrastrukture u Slobodnoj zoni u okviru plana detaljne regulacije zone Bunuševac 2”. Evropski PROGRES izdvaja 191.392 evra, a grad Vranje 21.809 evra. Ugovor o realizaciji projekta potpisao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Upravni odbor Evropskog PROGRES – a je na osnovu administrativne, programske i tehničke evaluacije predloga podnetih u okviru javnog poziva odobrio finansiranje projekata koji će prvenstveno poboljšati efikasnost i delotvornost sistema za vodosnabdevanje, uslove rada u školama, sportskim salama i centrima za kulturu, kao i kvalitet i dostupnost zdravstvenih i socijalnih usluga. Nekoliko projekata će dati neposredan doprinos povećanju energetske efikasnosti u lokalnim samoupravma, kao i ekonomskom razvoju kroz stvaranje boljih uslova za poslovanje.

„Razvoj infrastrukture je od ključnog značaja za unapređenje konkurentnosti programskih opština. On predstavlja preduslov za sve činioce koji neposredno utiču na razvoj – od obrazovanja do proizvodnje, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta. Tako se unapređuje ukupan kvalitet života ljudi i pruža mogućnost da ostanu da žive i rade u svojim sredinama“, rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRES – a.

Tokom implementacije odabranih projekata doprineće se unapređenju i poštovanju principa dobrog upravljanja (odgovornosti, efikasnosti, transparentnosti, učešća građana i nediskriminacije) u opštinama u kojima će se sprovoditi projekti.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x