“Evo Poljske” u Vlasotincu

VLASOTINCE

S pravom naš narod kaže da ,,zet nije dugme”, a to je na pravi način potvrdio vlasotinčanin Svetislav Petrović ,,Šterka” , čija je supruga Poljakinja i koji je svakako najzasluženiji za ostvareni kontakt sa predstavnicima ambasade Poljske u Beogradu.


U julu ove godine ambasador Poljske posetio je Vlasotince, i još tada je dogovorena saradnja iz oblasti kulture, da bi se taj dogovor realizovao danas i to izložbom fotografija o Poljskoj. Konzul Poljske u Beogradu Pavel Sokolovski otvorio je izložbu pod nazivom ,,Evo Poljske”. Vlasotinčani će imati prilike narednih dana da pogledaju ovu reprezentativnu izložbu fotografija, a postavka sadrži 30-tak od 45 fotografija velikog formata koje je uradio Marjuš Ćeševski, i one predstavljaju na pravi način svu lepotu same Poljske, a same fotografije nose sa sobom posebne duhovne vrednosti.


Predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović i konzul ambasade Poljske u Beogradu Pavel Sokolovski, zajednički su konstantovali da je ovo početak saradnje između Vlasotinca i ambasade Poljske u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare