Eto radosti, počeli radovi na izgradnji toplovoda za Medicinsku školu 25. oktobra

LESKOVAC

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca saopšteno je danas (25. oktobar, deset dana posle zvaničnog početka grejne sezone) da su počeli radovi na izgradnji toplovoda ka Medicinskoj školi u Leskovcu.

Pitanje je da li bi ovi radovi počeli i sad da nije bilo tekstova u meidjima o ovoj sramoti i bahatosti ali i nebrizi za učenike ove škole.

Toplotne cevi će biti postavljene u dužini od 270 metara, a vrednost ulaganja iznosi 17 miliona dinara.
Rok za izvođenje radova je narednih 10 dana, objavljeno je na sajtu grada.

Krajem aprila ove godine se znalo da Opšta bolnica neće više moći da greje medicinsku šolu, direktor te bolnice dr Nebojša Dimitrijević kaže da je o tome obavestio Odeljenje za društvene delatnosti pri Gradskoj upravi tada.

Direktorka Medicisnke škole pak tvrdi da je ona saznala za ovo početkom septembra ali da se čekao rebalans budžeta.

Da li to znači da lokalne vlasti nisu prstom mrdnule da reše ovaj problem a isto se ponašalo i Javno komunalno preduzeće “Toplana”.

Tek , učenici Medicinske škole će možda dobiti grejanje 5. novembra.

U saopštenju se navodi da je “lokalna samouprava je ponudila nekoliko opcija školi kako bi period do završetka radova proveli u toplim učionicama, a nastavničko veće ove škole, održano 24. oktobra, se jednoglasno izjasnilo da se nabave dodatna grejna tela”.”.

Ne piše KADA je to lokalna samouprava ponudila “nekoliko opcija školi” i zašto je o tome nastavničko veće odlučivalo tek juče?

Ali, gle, u saopštenju se navodi da je “već danas školi isporučeno još 15 radijatora, što sa postojećih 13, pokriva grejanje svake prostorije. Uporedo sa nabavkom radijatora, radi se i na obezbeđivanju klima uređaja koji će moći da se koriste i u letnjem periodu”.

Inače, dobro obavešteni izvori iz Toplane tvrde da je ovaj toplovod zapravo trebalo da se gradi za privatne kuće nekih lokalnih biznismena i “biznismena” a da je Medicinska škola došla kao izgovor. Ne znamo da li je ovo tačno, prenosimo šta je nama rečeno. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pitanje
Pitanje
6 meseca pre

Poštovani, kao građani imamo pravo da znamo da li je Medicinska škola u blokadi. Da li Jugpress može da pita u naše ime?
Neprimereno je da direktorka putuje na ekskurzije ako je tačno to što celi Leskovac priča. Nikad nije bilo da se direktori šećkaju. Specijalna dozbola je morala da se dobije u kabinet pa da odsustvuješ 1 dan il pa da odeš na odmor. A ona se švrćka non stop.
Pitajte je, molim Vas za tu blokadu. Hvala