Ekspert iz kompanije” Gugl” Hari Roberts u poseti Nišu

NIS

Gost gradonačelnika Niša Darka Bulatovića danas je bio Hari Roberts ekspert kompanije” Gugl” koji boravi u Nišu kao gost IT sajma zapošljavanja. Paralelno sa sajmom održana je i IT konekt konferencija na kojoj je izlaganje imao  Hari Roberts.

Roberts je rekao da je prvi put u Nišu i da mu je drago što je gost ovog grada.

Tokom boravka u Nišu bio sam gost specifičnog ITkonekta koji se održava ovde. Oduševio me entuzijazam ljudi koji su došli da čuju moje predavanje koje sam održamo tokom vikenda. To pokazuje koliko je interesovanje među mladima za ovaj sektor industrije. Za ovo vreme koje sam proveo ovde upoznajući ljude i mlade zainteresovane za programiranje i ovu vrstu posla video sam koliko potencijala u gradu postoji za to“, kazao je Hari Roberts.

Gradonačelnik darko Nikolić rekao je da  država ulaže u IT sektor i da je u izgradnji naučno tehnološki park.

“Radimo novu zgradu Elektronskog fakulteta,a već postoji i start ap centar,takođe već četvrtu godinu za redom organizujemo Forum naprednih tehnologija i preduzimamo korake kako bi postigli što bolje rezultate u ovoj oblasti,”rekao je gradonačelnik.

Ovo je bila  jedinstvena prilika da niški programeri slušaju ovog svetskog stručnjaka u svom gradu.

Organizatori ističu da je IT konekt rastuća regionalna IT zajednica, koja okuplja više od 10.000 IT stručnjaka iz celog regiona, a cilj joj je da osnaži ovaj sektor i umreži kompanije i stručnjake. Do sada je sa ovom organizacijom sarađivalo više od 100 IT kompanija iz regiona, 40 IT organizacija, više od 100 domaćih i svetskih predavača.

 “ „Grad Niš je prepoznao razvoj naprednih tehnologija i industriju informacionih tehnologija kao jednu od naznačajnijih privrednih grana za budući razvoj grada Niša, a događaj na kome se okuplja i domaća i lokalna IT zajednica od izuzetnog je značaja za razvoj Niša. Kao grad podržavamo inicijative svih aktera iz grada koji imaju za cilj razvoj informativnih tehnologija i činimo sve da se stvori okruženje koje je povoljno za razvoj naprednih tehnologija“, istikao je Milan Ranđelović, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj koji je prisustvovao sastanku Harija Robertsa i gradonačelnika Darka Bulatovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare