,,Eko ucionica,, u Leskovcu

LESKOVAC

Visoka tehnološko-umetnička škola u Leskovcu od juče ima ‘’Eko učionicu’’, u kojoj će biti organizovane različite aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

U centru ‘’Eko učionice’’ je šestougaoni  ‘’vejnik’’, okružen travnjakom, ispresecanim betonskim stazama, tako da će je studenti  I profesori, osim za aktivnosti, koristiti I za predah izmedju predavanja.    

Sredstva za izgradnju I opremanje, obezbedjena su preko projekta koji finansira Fond za zaštitu životne sredine:

–          Odeljenje za zaštitu životne sredine i škola imaju već godinama izuzetnu saradnju. U 2018.,  našim Fondom je, sa 3 miliona 75o hiljada dinara, bilo planirano, finansiranje pojedinačnih projekata na temu ekologije. Visoka tehnološko-umetnička škola je aplicirala sa projektom  ”Eko učionica”, vrednim 295 hiljada dinara i ta sredstva su joj odobrena. U njoj će se, kako je navedeno u zahtevu, izvoditi sve aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, ističe Sladjan Djikić, šef Odeljenja za zaštitu životne sredine.                                                                                        

Direktorka škole, Emilija Djikić dodaje da je osnovna ideja projekta bila da studenti dobiju priliku da doprinesu razvoju ekološke svesti kod sugradjana, posebno najmladjih.

–          Planiramo brojne aktivnosti u ovom prostoru: predavanja, radionice, obeležavanje značajnih ekoloških datuma. S druge strane, doskora nenamesnki prostor ispred škole danas ima potpuno novo lice, eko kutak, okružen zelenilom, tako da se svi koji u njemu borave, ili će nekim povodom dolaziti u školu, ovde mogu osećati kao u prirodi. Zahvaljujem Odeljenju za zaštitu životne sredine, što je naš projekat pozitivno ocenio, dodelilo nam sredstva i pomoglo da dobijemo novi prostor za edukaciju , rekla nam je direktorka Djikić.

Za otvaranje ‘’Eko učionice’’ izabran je 22. april, jer se Visoka tehnološko-umetnička škola tradicionalno uključuje u obeležavanje Dana planete zemlje, tokom godine  organizuje brojne aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, ali prevashodno na jednom od studijskih programa obrazuje buduće ekologe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare