Ekološki ustanak Vranje podneo prijavu inspekciji i Komunalnoj policiji zbog stanja na Sobinskom potoku

VRANJE

Ekološki ustanak je zabeležio kamerom stanje u kome se nalazi dolina kroz koju se sliva potok sa Borinog brda, i podneo prijavu Odeljenju za inspekcijske poslove i Komunalnoj policiji.

,,Rečeno nam je da su preduzete sve mere iz njihove nadležnosti i načinjena je službena beleška uz fotografije, a na dalje postupanje prosleđeno je Gradskom veću”, kažu iz ove organizacije.

U zahtev Gradskom veću naveli su da očekuju da se hitno preduzmu mere na saniranju klizišta u Vinogradarskoj ulici jer su kuće kako navode počele da pucaju. Pored toga zahtevali su i da se hitno sanira deponija koja zatrpava potok, uklone cevi koje iz kuća ispuštaju otpadne komunalne vode direktno u dolinu.

,,Zahtevamo da rade svoj posao za koji su plaćeni od strane gradjana i rešavaju prioritetne stvari. Na ovom lokalitetu je prava ekološka katastrofa koja ugrožava zdravlje svih nas, a klizište preti da sem materijalne štete dovede i do ugrožavanja života ljudi. Podsećamo da smo od Gradskog veća pre dvadesetak dana zahtevali i čišćenje i saniranje deponija na putu prema tvrđavi i oko tvrđave Markovo kale. Nismo dobili nikakav odgovor na zahtev, niti su preduzete nikakve mere”, ističu u saopštenju.(kraj) DC/MN 

Screenshot_2023-10-13-16-06-10-857_com.facebook.katana.jpgScreenshot_2023-10-13-16-05-53-292_com.facebook.katana.jpg

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare