Ekološki ustanak: Svi budući poslanici da se odrede prema Rio Tintu da bi građani znali za koga glasaju

BEOGRAD 

Građani Srbije žele i moraju da znaju unapred da li će njihovi izabrani predstanici u Skupštini Srbije glasati za rudarenje litijuma i bora ili protiv, da li će glasati za rudnike u Pranjanima, Rekovcu, Jagodini, Gornjem Milanovcu, Homolju, Novom Pazaru i na drugih četrdeset lokacija ili će glasati protiv.

Ovo je izuzetno važno pitanje, koje je dovelo do višemesečnih protesta i blokada tokom kojih smo čuli velike reči protiv zagađenja i rudarenja litijuma, od sih opozicionih političara koji su podržali proteste. Takođe, premijerka Brnabić i predsednik Vučić su pod pritiskom građana sa blokada jasno rekli da će sa Rio Tintom raskinuti saradnju. Međutim mi znamo da priča nije gotova dok se zakonski ne zabrani svakoj kompaniji da vrši eksploataciju litijuma i bora na ovaj način. 

Svi glasači imaju pravo da znaju ko od kandidata želi da se konačno okonča ova saga sa Rio Tintom ali i drugim trovačima, da bi na osnovu toga znali kako da biraju 3. aprila.

 Zato pozivamo sve stranke tj sve kandidate za poslanike na budućim izborima, i opozicione i pozicione, da svojim potpisom na predloženi memorandum obećaju da će zaista tako i postupati ukoliko se nađu u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Ovaj memorandum ćemo odneti svim prihvaćenim izbornim listama tokom sutrašnjeg dana i očekujemo odgovor do ponedeljka 28. marta, tri dana pre izborne tišine, “saopštio je Ekološki ustanak ispred koalicije MORAMO.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare