Ekološki ustanak: REM radi u interesu Rio Tinta

BEOGRAD

Nevladino udruženje Ekološki ustanak optužilo je večeras REM da radi u interesu rudarske kompanije Rio Tinto, odnosno vladajuće partije i režima, i pozvala građane da mu se pridruže na protestu u subotu, 6. novembra, ispred zgrade RTS u Beogradu.

Odluka REM da “‘reklama kompanije Rio Tinto koja se emituje na RTS-u nije u neskladu sa zakonskim propisima’, još jedan je od pokazatelja da ovo telo ne samo da nije nezavisno i samostalno, kao što bi po svojoj definiciji i svrsi postojanja moralo da bude, već da radi u isključivom interesu i po direktivama vladajuće partije i režima, a na štetu građana Srbije”, kaže se u saopštenju.

Iz tog udruženja ukazuju da je reklama Rio Tinta u direktnoj je suprotnosti sa odredbama čl. 15, st. 1 Zakona o javnom informisanu i medijima, kao i odredbe čl. 10 st. 5 Zakona o oglašavanju.

“Pozivamo zato sve građane da svojim prisustvom na protestu izpred zgrade RTS-a, u subotu 6. novembra u 14 časova, stanu u odbranu pravnog poretka Republike Srbije, a protiv uzurpatorske vlasti koja i javni servis i državu tretira kao svoje privatno vlasništvo”, sa zahtevom da odmah prestane emitovanje “sramne reklame za trovanje Srbije, kaže se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare