Čitaoci javljaju: Naplatili putarinu od skoro 2.000 dinara za relaciju od Leskovca do hotela Nais

LESKOVAC

Čitalac Regionalne informativne agencije JUGpress javlja da su mu na naplatnoj rampi naplatili putarinu od skoro 2.000 dinara za relaciju Leskovac – Hotel Nais.

“Dana 03.11.2021. desio se nesvakidašnji slucaj pljačkanja jednog običnog čoveka koji se u svakom smislu oseća odbačenim od ovog drutva. U 18:27 uzeta je kartica sa naplatne rampe, da bi u 19:23 usledio pravi šok kada je saznao da je putarina za pređenih 100 km 1890 dinara! ” piše nam naš čitalac.

Smatra da “saznanje o tome kolika je putarina navodi sve ljude da je ovo ozakonjena pljačka!”

“Radnica na naplatnoj rampi Leskovac centar mu je rekla da će ubuduće da zna kako da izbegne tu začkoljicu oko plaćanja putarine na ovoj destinaciji”, navodi naš čitalac .

Poslao nam je i fotografiju računa.

Prati
Obavesti me o
guest

17 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kragujevac
Kragujevac
1 godina pre

Čovek je došao do Naisa i prošao ispod pa se vratio za Leskovac. On je pokušao da “zavrne” sistem ali nisu ni putari glupi. Taj podvožnjak je ostavljen zbog Tončeva i motela Nais, ali naši misle da su našli “foru” za neplaćanje putarine. I treba da mu naplate, ne 1890 din nego 18900 din. Znači mi ostali koji plaćamo kako treba smo budale? Pozdrav iz Kragujevca

Milan
Milan
1 godina pre

Pametnjaković, a da je išao do Vrčina okrenuo se ispred naplatne i vratio nazad na isključenje Brestovac platio bi 30 dinara umesto 2000 i tad sigurno ne bi poslao racun novinarima da objave… nije pljačka nego vozac ne zna kako sistem radi..

Raca
Raca
1 godina pre

Što se on nama žali? Što si im platio? Mogli su da ti traže i 20.000 ti bi im dao. Trebao si tamo kod njih da se džapaš, a ne ćutiš, platiš i posle šalješ novinarima. Kad bi ja sve na koje ima da se žalim slao novinarima, ne bi glavu mogli da dignu od posao, a moji problemi bi ostali nerešeni. Zato uvek kad je to moguće gledam da ih rešim na licu mesta.

Potop
Potop
1 godina pre

Čovek je otišao iz Leskovca do motela Najs prošao ispod nadvožnjaka i izašao kod pumpe sa druge strane a zatim se vratio za Leskovac.Mislio je da zezne sistem jer je pošao sa naplatne rampe Leskovac i opet ušao na naplatnu rampu Leskovac tako da mu se računa kao da je pošao i Beograda jer sistem to ne prepoznaje.Ništa neobično .Taj podvožnjak koriste svi kada čekaju nekoga iz Beograda.Samo je trebao da se isključi bilo gde u nišu a zatim da opet uđe na auto put za Leskovac i tada ne bi ni bilo problema platio bi dve putarine Leskovac-Niš i Niš-Leskovac pametan zna onaj ko ne zna plaća svoje greške.

Jeftinija varijanta
Jeftinija varijanta
1 godina pre
Odgovori  Potop

u povratku koristiti izlaz Leskovac (jug) i platiti putarinu 70 din. Lično proverio.

Zadnji put uredio 1 godina pre Jeftinija varijanta
Zare
Zare
1 godina pre
Odgovori  Potop

Da je izasao na izlaz Sever Leskovac a ne opet se vratio na izlaz Centar, platio bi 30 dinara. Isto se i meni desilo pre 3 meseca, samo sam ja izasao na Brestovac i vratio se na Brestovac. Radnik mi kaze da sam na drugi izlaz izasao platio bi 30 dinara. Mozga bez!!! Logika im je bas super. Na isti izlaz 1890 rsd. a na sledeci 30. A tek kasnije stavili obavestenje, naravno malim sitnim slovima.

Dragoslav
Dragoslav
1 godina pre
Odgovori  Potop

A gde to piše? Pametni.

Goran
Goran
1 godina pre

Meni se desila ista situacija na istoj relaciji 16.10.2021

mile
mile
1 godina pre

Meni ovo liči na pogrešan račun. Znači da nije naplaćen, da je nelogičan, automatski “storniran”. A tekstom bi to trebalo da se bolje objasni, ili bar u komentaru redakcije.

Putar
Putar
1 godina pre
Odgovori  mile

Kad izgubiš karticu placas tih 1.890 dinara naplaćuju ti relaciju bg-le to nije rekao ja sam isto prošao ko on izgubio karticu i platio šta cu

Nelogičnost
Nelogičnost
1 godina pre

Malo mi je čudno, jer kod hotela Nais ne postoji više naplatna rampa. Od kada je ovaj snimak? Na sajtu JP Putevi Srbije postoji cenovnik. Uostalom koja je to relacija Leskovac centar – Leskovac centar, a u tekstu se pominje motel Nais? Bilo bi lepo da se malo pojasni članak, kako ni mi “obični” građani koji više “volimo” da se truckamo starim putem do Niša znali da se ne zeznemo.
p.s. Šta znači nelogična kartica?

Zoran
Zoran
1 godina pre
Odgovori  Nelogičnost

Verovatno je gospodin izašao na auto put ,vozio do Naisa pa se vratio nazad za Leskovac.Ulazna karta je Leskovac…izlazna Leskovac.Naplaćena je relacija od Beograda ili Subotice.

Easy E
Easy E
1 godina pre
Odgovori  Zoran

То се и десило,само што дотични не зна у потпуности како функционише наплата путарине.

Gordana
Gordana
1 godina pre
Odgovori  Zoran

Ko zna šta je gospodin radio…

Danijel
Danijel
1 godina pre
Odgovori  Zoran

Tako je,to su i meni uradili pocetkom godine.Od Vranja do Naisa.Naravno da nisam znao ,,za jadac,,.Iskljucio se sasvim normalno sa autoputa ,ukljucio takodje ne krseci nijedan saobracajni propis i ,,kaznili,, zbog njihovog propusta