Ekološki ustanak: JKP ,,Komrad” konačno ,,proradio”

VRANJE


Iz Ekološkog ustanka Vranje saopštili su da je nakon više prijava od jeseni 2023. godine konačno ,,proradio” JKP ,,Komrad”. Na svojoj Fejsbuk stranici ,,Komrad” je objavio fotografije uz opis ,,Sakupljanje životinjskih kostiju sa lokacija Markovo Kale i Babina Dolina.

Kako navode iz Ekološkog ustanka čišćenje ovih lokacija je odlagano iz ,,raznih razloga”: zbog bezbednosti radnika, nepostojanja naloga od Gradskog veća, nepristupačansti terena, nedostka ruke na mašini da izvuče otpad i sl.

,,Najpre su pokušali da sve zabašure posipanjem zemljišta preko raznovrsnog otpada među kojem su se nalazile kosti i leševi životinja. Odmah su upozoreni da to nije rešenje i da problemi ne mogu da se zatrpaju zemljom i da nestanu. Inspektor zoohigijene je podneo prekršajne prijave protiv JKP Komrad i odgovornog lica Zorana Dimitrijevića zbog nepostupanja prema naloženim merama. Pohvaljujemo javno rad inspektora i što je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima. Jedino brinemo da inspektor ne dobije neke sankcije od načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove zato što se meša u svoj posao”, rekli su iz Ekološkog ustanka. (kraj)DC/LJS

Screenshot_20240618_170712.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare