Ekološki ustanak: Da se objave svi ugovori sa Rio Tinto

BEOGRAD

– Predsednik Aleksandar Vučić je 4. 12. izjavio je u Gornjim Nedeljicama da postoji ugovor sa Rio Tintom.

– Ministarka Zorana Mihajlović, izjavila je 18. 12. 2021 da ne postoji ugovor sa Rio Tinotom. obaveze prema kompaniji Rio Tinto.

– Premijerka Ana Brnabić je danas, 28. 12. 2021 izjavila da ne postoji obavezujući dokument koji je potpisan ali da će kompaija tražiti odštetu od Republike Srbije.

Ekološki ustanak smatra da je ovo sve mućenje vode i ruganje građanima, pravu i institucijama koje predstavljaju, te poziva Vladu Republike Srbije da smesta obelodani sva dokumenta koja su potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim predstavništvom u Srbiji.

Zahtevamo od vrha vlasti da se momentalno prestane sa lažima i zamajavanjem građana. Neotuđivo je i nesporno pravo svih nas, građana Srbije, da znamo ko se i šta, na nivou države, državnih institucija i državnih preduzeća, dogovorio sa ovom kompanijom, ili sa bilo kojom kompanijom, u naše ime.

Iz kontradiktornih izjava Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, samo jedna stvar je potpuno jasna, a to je da vlast laže građane, da kupuje vreme, da štiti investotra dok će svoje uterao državu u obaveze koje su u potpunosti neprihvatljive građanima Srbije.

Zahtevamo da se sva dokumenta prikažu u originalnoj formi, da budu ODMAH stavljena na uvid našem pravnom timu, ali i objavljena na veb sajtu Vlade, na uvid svim građanima Srbije.

Svako drugačije postupanje ćemo smatrati izdajom javnog interesa, činom koji snosi političku ali i krivičnu odgovornost najviših državnih službenika, saopštio je Ekološki ustanak.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare