Ekološka šetnja izviđača  ”Stazama akademika Josifa Panćića”

NIŠ

Odred izviđača “Josif Pančić” iz Niša, 24. godinu zaredom organizuje promotivno-ekološku šetnju ”Stazama akademika Josifa Panćića”. Ovogodišnja šetnja biće održana u periodu od 21. do 23. aprila u Gornjem Barbešu.

                         Oko 150 izviđača iz Niša, Sremske Mitrovice, Šapca, Obrenovca, Bele Palanke, Svrljiga,ali i izviđači iz Bosne i Hercegovine prošetaće 13 kilometara kružnom stazom od Gornjeg Barbeša preko Vilandrice i Seličevice nazad do Gornjeg Barbeša i ukazati na značaj očuvanja prirode u vremenima kada smo od nje sve otuđeniji.

                          „Pored šetnje, ovogodišnju aktivnost obeležiće i sadnja četinara na stazi, u čast rođenja Dr Josifa Pančića, botaničara i prvog predsednika Srpske Akademije Nauka. Kako želimo da ukažemo na značaj ekologije, reciklaže i održivog razvoja, u okviru svih aktivnosti, organizovaćemo i ekološke radionice o sortiranju otpada kako bi svaki učesnik sa ove aktivnosti, sa sobim poneo nova znanja i želju za malim, ali bitnim promenama u pogledu očuvanja prirode“, kažu u ovom odredu.

                          Šetnja “Stazama akademika Josifa Pančića” održava se svake godine ali se izviđači trude  da lokacija ili makar put kojim vodi staza budu drugačiji kako bi, pogotovu onima koji dolaze van Niša, pokazali što različitije prirodne lepote.

                         „ Prethodne šetnje organizovane su u Ostrovici, Jelašnici, Sićevu i Niškoj Banji – dok je ove godine plan da učesnicima pokažemo skrivene predele Zaplanja“, dodaju izviđači koji ovu aktivnost organizuju u saradnji sa Turističkom organizacijom Gadžin Han i mnogim donatorima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare