Eko basket u OŠ “Kosta Stamenković”

LESKOVAC

Neformalna grupa “Eko basket” organizovala je turnir u basketu 3×3 za devojčice i dečake i oslikala eko basket poligon u dvorištu škole “Kosta Stamenković” za najmlađe.

Turnir je održan u OŠ “Kosta Stamenković” u okviru programa volontiranja mladih “Šta nam teško” koji za cilj ima promociju zdravih stilova života kroz sport i ekologiju. Na turniru je učestvovala 21 ekipa u dve starosne kategorije. Svaki učesnik na turniru je dobio višekratnu sportsku bočicu za vodu, a najbolji pojedinci su dobili vijače. U prolaženju eko poligona (iscrtane prepreke koje vode do kante koša) učestvovala su deca iz vrtića “Cvrčak” i to najstarija predškolska i srednja grupa. Slogan akcije je bio “Daj koš ne budi eko loš”.

Jedan od organizatora ove akcije Dušan Atanasijević kaže da je turnir bio veoma uspešan, da su deca dosta naučila o ekologiji, sportu i basketu na najbolji mogući način, igrajući se.

„Ovom prilikom bih da se zahvalim direktorki škole “Kosta Stamenković” , klubovima „Dubočica 016“ i „Al star“, vaspitačicama iz vrtića „Cvrčak“ koji su nam pružili veliku podršku oko realizacije ovog projekta.“

Turnir je podržan kroz nacionalni program volontiranja mladih koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sprovode Mladi istraživači Srbije, Tim 42, Pokret gorana Vojvodine, CeGrad i Optimist.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare