Edukacija zdravstvenih radnika „Budimo ljudi“

VRANJE

Pozitivniji odnos prema pacijentima cilj je edukativnih predavanja pod nazivom „Budimo ljudi“, koja su u utorak počela u Zdravstvenom centru u Vranju.
To je prvi korak koji je novoizabrana v.d. direktorke dr Ljiljana Antić postavila pred medicinsko osoblje u ovoj ustanovi.

Prezentaciji je prisustvovalo oko 60 medicinskih sestara zaposlenih na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice, kao i rukovodstvo Zdravstveno centra.

Predavanje je održala Jasmina Ristić glavna sestra Zdravstvenog centra.

Ona je u svojoj prezentaciji stavila akcenat na osnovno načelo zaposlenih u medicini, a to je humanost. Kodeks je nešto čega se sestre uglavnom pridržavaju, ali nije zgoreg podsetiti na neka osnovna načela.

„Uz nasmejanu medicinsku sestru, koja vas drži za ruku i govori umirujuće reći i bol se lakše podnosi. Ta slika iz raznoraznih razloga postala je retkost u našim zdravstvenim ustanovama, a to su shvatili i sami zdravstveni radnici.

Najvažniji zadatak novog menadžmenta je da se poveća kvalitet zdravstvene zaštite. Otvorena su vrata za pacijente da uvidimo nedostatke i rešavamo probleme korak po korak“, rekla je Ristićeva.

Ona je dodala da će prezentacija uputiti zdravstvene radnike kako bi trebalo da se ponašaju prema pacijentima koji su korisnici i zbog kojih su oni tu.

„Nije lako biti medicinska sestra ili tehničar, ali bez obzira na to sa protokom vremena, ne sme se zaboraviti na ono što su nas učili još u školi. Problem je i što nas nema dovoljno i sva ta brzina koja se od nas zahteva i nestrpljenje pacijenata utiče na kompletnu sliku. Zato smo odlučili da sve to što smo znali ponovimo, a što smo u radu izgubili“, ističe glavna sestra Zdravstvenog centra.

Narednih dana predavanja će biti organizovana za sve medicinske radnike ove ustanove u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare