Edukacija roditelja o značaju prevencije

LESKOVAC

 

Odbor za prevenicju bolesti zavisnosti i borbu prpotiv verskih sekti  je povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv SIDE,  raspisao likovni konkurs pod sloganom „Igraj za zdravlje, droga jok bre“.

Konkurs je otvoren od 20. oktobra do 20. novembra.

Pravo učešća na likovnom konkursu imaju sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Leskovca, Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ i škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“.

Svi pristigli radovi biće izloženi u holu LKC-a tokom decembra, a najbolji radovi će biti nagrađeni, rekla je danas na konferenciji za novinare predsednica Odbora za prevenciju zavisnosti i borbu protiv verskih sekti dr Jelena Mihailović.

Biće nastavljena i saradnja sa gradskim Savezom za školski sport kupovinom po jednog kompleta trenerki od 10 pari za sve učesnike osnovnih i srednjih škola koji se takmiče u sportu. Održaće se i edukacije o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci za sve učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca, kao i priprema za kviz na ovu temu. Na prigodan način biće obeležen i 26. jun, Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droge.

„U dosadašnjem periodu preventivna aktivnost je pre svega bila usmerena na učenike, ali je odbor prepoznao potrebu da se ta aktivnost proširi i na roditelje. Od početka naredne godine biće organizovne edukacije za roditelje po mesnim zajednicama“ , rekla je Mihailović.

Nije poznat tačan broj osoba koje koriste psihoaktivne supstance, jer se evidencija vrši na osnovu broja onih koji su registrovani u Policijskoj upravi, u Urgentnom centru Opšte bolnice i na osnovu broja lečenih na Odeljenju psihijatrije, rečeno je na konferenciji.

Savez za sport realizovaće takmičenja u svim sportovima, u kojima je uključen veliki broj dece (33 škole i dve pridružene), a učesnici takmičenja, noseći majce sa sloganom akcije, promovišu borbu protiv zloupotreba droga, rekao je član odbora Ivan Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare